Pagarsėjęs Panevėžio plėšikas pasamdė du sportiškus jaunuolius, tačiau už juodą darbą jiems nesumokėjo

Prieš metus Panevėžyje įvykdytas brutalus ginkluotas šeimos apiplėšimas. Po ilgo ir kūrybiško pareigūnų darbo, įkliuvo nusikaltimo organizatorius ir jo vykdytojai. Paaiškėjo ir neįprastos apiplėšimo organizavimo aplinkybės.
Žmogus su kauke
Asociatyvinė iliustracija: žmogus su kauke / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo biuro Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, vadovaujami Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorų, atskleidė plėšimo kaltininkus, mažamečių vaikų akivaizdoje ginklu grasinusius motinai, žiauriai sumušusius tėvą. 

2013 metų vasario 27 dieną 18 val. buto Panevėžyje, J.Basanavičiaus g., šeimininkė, išgirdusi durų skambutį, atidarė buto duris. Į butą įsiveržė du sportiški jaunuoliai, sumušė A.R., gimusį 1967 m., revolveriu grasindami 32-ejų moteriai, reikalavo pinigų. Plėšikams pakako sąžinės neliesti bute buvusių dviejų mažamečių šeimos vaikų.

Gavę 2 000 litų, pasiėmę du mobiliuosius telefonus, plėšikai dingo.

Panevėžio apskrities vyriausiajame policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 180 straipsnį („Plėšimas“).

Tik 2014 m. sausio 20 d. pareigūnai sulaikė ne kartą už plėšimus ir vagystes teistą V.D., gimusį 1984 m. (Panevėžio apylinkės teismas skyrė suėmimą 3 mėn.), vėliau – pasvaliečius J.L., gimusį 1993 m., ir 17-metį, anksčiau teistus už vagystes (pastarieji suimti mėnesiui). 

2014 m. vasario 6 d. sulaikytas ilgai slapstęsis nusikaltimo organizatorius R.G., gimęs 1977 m., ne kartą teistas už plėšimus ir vagystes. Teismas jam skyrė kardomąją priemonę – suėmimą 2 mėnesiams. Du jaunus sportiškus jaunuolius atsivežęs į Panevėžį padaryti nusikaltimą, pažadėjęs jiems atlygį, R.G. jaunuoliams už padarytą nusikaltimą nesumokėjo ir pasislėpė.

Už sunkaus nusikaltimo padarymą kaltinamiesiems gresia laisvės atėmimas iki septynerių metų, pažymima Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovės Reginos Bučinskienės antradienį paviešintame pranešime.

Kalbėdamas apie nusikaltimo tyrimą, šio komisariato Nusikaltimų tyrimo biuro Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus viršininkas Agnius Žebrys prisiminė, kad nusikaltimo tyrimas pareikalavo pareigūnų kūrybiškumo, sumanumo kriminalinės žvalgybos metodams taikyti, užsispyrimo ir intensyvaus darbo. Viršininkas pasidžiaugė glaudžiu bendradarbiavimu su Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius