Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pagėgių pasieniečiai cigarečių aptiko privirintame automobilio dugne

Prie sienos su Rusija VSAT pareigūnams įkliuvo automobilis-slėptuvė su dvigubu dugnu.
Cigaretės automobilyje
Cigaretės automobilyje / VSAT nuotr.
VSAT nuotr./Cigaretės automobilyje
VSAT nuotr./Cigaretės automobilyje

Valstybės sienos apsaugos tarnyba praneša, kad antradienį VSAT Pagėgių rinktinės operatyvininkai, atvykę į Ramoniškių pasienio kontrolės punktą, nuodugniai patikrino iš Rusijos į Lietuvą vykusį automobilį Citroen Xantia.

Pasieniečiai įtarė, kad šia transporto priemone gali būti gabenamas neteisėtas krovinys, todėl ją vairavusiam 42 metų Marijampolės rajono savivaldybės gyventojui  buvo nurodyta mašiną pastatyti specialioje patikros vietoje.

VSAT pareigūnų įtarimai pasitvirtino – prie mašinos buvo privirintas antras dugnas.

Patikros metu automobilio salone pasieniečiai aptiko ir slėptuvės angas, įrengtas po vairuotojo ir keleivio sėdynėmis. Jas dengė prisukamos metalinės plokštės.

Paaiškėjo, kad marijampolietis automobiliu neteisėtai bandė įvežti 990 pakelių cigarečių „Saint George Lights“. Visi jie buvo paženklinti rusiškomis banderolėmis.

Dėl kontrabandos VSAT Pagėgių rinktinės pareigūnai pradėjo administracinę teiseną. Automobilis ir rūkalai laikinai saugomi Rociškių užkardoje. Po apklausos kontrabandą gabenęs vyras paleistas.

Surinktą bylos medžiagą pasieniečiai perduos Šakių rajono apylinkės teismui. Marijampoliečiui gresia bauda nuo 5 iki 10 tūkst. Lt, taip pat gali būti konfiskuotas jo vairuotas automobilis.

Kontrabandinius rūkalus gabenęs vyras pasieniečiams įkliuvo ir Biržų prieigose.

Antradienį VSAT Šiaulių rinktinės operatyvininkai ir Specialiosios paskirties būrio pasieniečiai, į pagalbą pasitelkę policijos pareigūnus, kelio Biržai – Rokiškis 8 kilometre patikrinti sustabdė automobilį Opel Vectra.

Jį vairavusio 38 metų biržiečio ir transporto priemonės dokumentai buvo tvarkingi. VSAT pareigūnai patikrino ir patį automobilį. Jo bagažinėje ir salone rasti 2 tūkstančiai pakelių cigarečių „Saint George“ su rusiškomis banderolėmis.

Vyras pasieniečiams aiškino neva rūkalus radęs sąvartyne.

Dėl neteisėto akcizais apmokestinamų prekių gabenimo VSAT Šiaulių rinktinės pareigūnai pradėjo administracinę teiseną, kurios medžiaga vėliau bus perduota teismui. Kai jis išnagrinės šią administracinę bylą, Biržų gyventojo piniginė turėtų patuštėti nuo 1 iki 5 tūkst. Lt.

Cigaretės laikinai saugomis specialiojo būrio būstinėje Biržuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius