-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pagėgių pasieniečiams įkliuvo įtartinu kateriu Nemune pramogavęs šilutiškis

Pagėgių rinktinės pasieniečiams įkliuvo Nemune kateriu pramogavęs Šilutės rajono gyventojas. Patikros metu paaiškėjo, kad vyras ne tik neturėjo privalomo leidimo išplaukti į pasienio vidaus vandenis, bet ir naudojosi įtartina plaukiojimo priemone.
Sulaikytas šilutiškio kateris
Sulaikytas šilutiškio kateris / VSAT nuotr.

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, pirmadienį popiet ties Rusnės sala patruliavę VSAT Pagėgių rinktinės Specialiosios paskirties būrio pareigūnai Nemune pastebėjo kateriu plaukiantį asmenį.

VSAT pareigūnai neturėjo jokios išankstinės informacijos apie tai, kad upėje plaukioja iš anksto užsiregistravęs kateris, be to, navigacijos sezonas pasienio vidaus vandenyse baigėsi lapkričio 9-ąją, tad nuo minėtos datos privačios plaukiojimo priemonės upe plaukioti negali.

Pasieniečiai ėmėsi stebėti katerį ir nusprendė jį patikrinti. VSAT pareigūnai užfiksavo vietovę, kurioje katerį vairavęs asmuo bei pakrantėje laukęs vyras ištraukė plaukiojimo priemonę į sausumą bei pakrovė ją ant stovėjusios priekabos.

Nuo Nemuno pajudėjusio automobilio „Audi 100“ bei jo tempiamos priekabos pasieniečių ekipažas jau laukė kelyje Šilutė – Rusnė, už maždaug kilometro nuo upės.

Mašinos vairuotojas iškart pakluso uniformuotų VSAT pareigūnų reikalavimui sustoti. 31 metų Šilutės rajono gyventojas pateikė tvarkingus asmens ir transporto priemonės dokumentus. Kartu su juo vyko ten pat gyvenantis 25 metų vyras.

Patikros metu pasieniečiai atkreipė dėmesį į tai, kad automobilio velkama priekaba, ant kurios buvo pakrautas kateris „Maxum“, yra be privalomo valstybinio registracijos numerio.

Abu vyrus, automobilį bei priekabą su kateriu VSAT pareigūnai pristatė į Vileikių užkardą.

Apklausos metu mašinos keleivis, 25 metų vyras, prisipažino vairavęs katerį ir į pasienio vidaus vandenis išplaukęs be privalomo pasieniečių leidimo. Šilutiškiui už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimą skirta 75 litų bauda.

Netrukus išsiaiškinta, kad įtartina ne tik mašinos priekaba, bet ir ja gabenta plaukiojimo priemonė – katerio kėbulo numeris nesutapo su įrašais jo registracijos liudijime.

Dėl transporto priemonės identifikacinių numerių suklastojimo ar pakeitimo VSAT Pagėgių rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Į užkardą pasieniečiai taip pat iškvietė Šilutės rajono policijos komisariato ekipažą, kurio pareigūnai mašinos vairuotoją baus už tai, kad ant mašinos priekabos nebuvo valstybinių registracijos numerių. 31 metų Šilutės rajono gyventojui surašytas protokolas už transporto priemonės vairavimo tvarkos pažeidimą.

Po apklausos abu vyrai paleisti. Priekaba bei kateris „Maxum“ laikinai saugomi Vileikių užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius