Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pagėgių rinktinės pasieniečiai įsitvirtino Kaune: užklupo kontrabanda kvepiančio sandorio dalyvius

Atlikdami anksčiau pradėto ikiteisminio tyrimo veiksmus Pagėgių pasieniečiai Kaune suplanavo kratą. Ją teko šiek tiek atidėti, nes buvo užfiksuotas neteisėtas akcizinių prekių pardavimo atvejis.
Bylos įkalčiai
Bylos įkalčiai / VSAT nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių pasienio rinktinės pareigūnai, atlikdami prieš dvi savaites pradėto ikiteisminio tyrimo dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis veiksmus, trečiadienį suplanavo sankcionuotą kratą Kaune.

Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir VSAT Specialiosios paskirties skyriaus Pagėgių komandos pareigūnams tai teko padaryti kiek vėliau, nes prieš jie tai užfiksavo kontrabandinių cigarečių pardavimo atvejį.

Kaune pasieniečiai užklupo 46-erių šio miesto gyventoją, kuris iš 37-erių kauniečio įsigijo akcizais apmokestinamas prekes – 60 pakelių cigarečių „Minsk Capital“ ir „Minsk Capital MS“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Pirkėjas už šiuos nelegalius rūkalus sumokėjo 110 eurų.

VSAT pareigūnai dėl akcizais apmokestinamų prekių įsigijimo, laikymo, gabenimo, naudojimo ar realizavimo pažeidžiant nustatytą tvarką abiem kauniečiams pradėjo administracinių nusižengimų teisenas. Už tokį sandorį jiems gresia baudos nuo 400 iki 1900 eurų. Vyrams buvo įteikti šaukimai atvykti į Kauno apylinkės teismo Kauno rūmus, kur bus nagrinėjamos šios bylos.

Tuomet pasieniečiai atliko suplanuotą kratą cigarečių pardavėjo 37-erių kauniečio namuose ir pagalbinėse patalpose. Čia rasti 1183 pakeliai cigarečių „NZ Gold“, „Minsk Capital MS“ ir „Minsk Capital“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Rūkalai saugomi Pagėgių pasienio rinktinės Rociškių pasienio užkardoje.

Prieš dvi savaites Pagėgių pasieniečiai Kaune surengė operaciją, kurios metu garažų masyve ir 50-mečiui kauniečiui priklausančiose patalpose aptiko 2512 pakelių kontrabandinių cigarečių, 62 litrus nelegalaus alkoholio ir 8 300 eurų.

Garažuose pasieniečiai tuomet užklupo tą patį 50-metį ir 46-erių kaunietį. Šis yra pirkėjas, kuris trečiadienį įkliuvo įsigyjant kontrabandines cigaretes.

Po prieš dvi savaites Kaune surengtos pasieniečių operacijos dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius