-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pakelių maniakas toliau smaginasi teismuose

Už žiaurias jaunų moterų žudynes iki gyvos galvos įkalintas 65 metų Kazys Jonaitis, žinomas kaip pakelių maniakas, nepamiršta savo mėgstamo užsiėmimo – visus ir dėl visko skųsti teismams. Šiandien K.Jonaitis toliau reikalauja 15 tūkst. litų kompensacijos už moralinę žalą.
K.Juonaitis yra nuolatinis teismų lankytojas.
K.Jonaitis yra nuolatinis teismų lankytojas. / Dainiaus Labučio/„Scanpix“ nuotr.

Penktadienį nuo 15 val. Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) narpliojo K.Jonaičio skundą. Jo esmė – nuteistasis pasijuto nuskriaustas, nes esą valstybė neužtikrino jam teisinės pagalbos. K.Jonaitis tvirtina patyręs neturtinę žalą ir prašo už tai 15 tūkst. litų kompensacijos.

Vyriškio reikalavimą neseniai atmetė Vilniaus apygardos administracinis teismas, tačiau pareiškėjas nepalankų sprendimą apskundė aukštesnės instancijos teismui.

Apie K.Jonaičio pomėgį bylinėtis tarp teisėjų jau sklando legendos. Rašyti skundus nuteistajam yra savotiškas gyvenimo būdas, proga prasiblaškyti. Tiesa, dabar galimybės įkvėpti gryno oro ir pakeisti aplinką jam nėra, nes LVAT vyksta rašytinis procesas, pareiškėjui nedalyvaujant.

15min.lt primena, kad K.Jonaitis siautėjo 2001 metais greitkelyje Vilnius–Kaunas. Jis siūlydavosi pavėžėti merginas, stabdančias pakeleivingas mašinas. Tris aukas jis išprievartavo ir nužudė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius