Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakeliui iš Vilniaus į Sankt Peterburgą traukinio palydovas išprievartavo keleivį

Vežėjų kompanijos „Lietuvos geležinkeliai“ palydovu dirbęs biseksualus vyras naktį įsėlino į kupė ir oraliniu būdu išprievartavo miegantį neblaivų keleivį. Prievartautojas metus praleis pataisos namuose ir turės sumokėti 9 000 litų neturtinės žalos atlyginimui.
Vilniaus traukinių stotis
Asociatyvinė iliustracija: Vilniaus stotis, traukinys. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilniaus miesto 3-iasis apylinkės teismas paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį, kuriuo už seksualinį prievartavimą (Baudžiamojo kodekso (BK) 150 straipsnio 1 dalis) kaltinamajam Igoriui Z. skirta 1 metų laisvės atėmimo bausmė.

Kaltinamasis Igoris Z., dirbdamas traukinio palydovu, 2010-ųjų gruodžio 21 dieną apie 3 val. tarnybos tikslui turimu raktu savavališkai atsirakino bei neteisėtai įėjo į vagono kupė, kuriame miegojo nukentėjusysis R.B. ir suvokdamas, jog nukentėjusysis miega, dėl ko yra bejėgiškoje būsenoje ir negalėsiantis pasipriešinti, apnuogino nukentėjusiojo R.B. lytinius organus ir tenkino lytinę aistrą atlikdamas oralinius veiksmus.

Kaltinamasis Igoris Z. kaltu neprisipažino, nors neneigė, kad yra biseksualus.

Kaltinamasis parodė, kad pamanė, jog nukentėjusysis su juo flirtuoja, todėl naktį nuėjęs į nukentėjusiojo kupė su juo susipažinti. Tarp jų vyko pokalbis, bet atsibudus kitam keleiviui, nukentėjusysis pašokęs, kitas keleivis Igorį išstūmęs iš kupė ir nežinia kodėl koridoriuje pradėjęs mušti. Jis jokių oralinio pobūdžio lytinių veiksmų nukentėjusiojo R.B. atžvilgiu neatlikęs.

Teismas nustatė, kad kaltinamojo Igorio Z. kaltė dėl to, kad jis traukinyje vykstančiame iš Vilniaus į Sankt Peterburgą (Rusija) atsidaręs duris, turėdamas tikslą patenkinti savo lytinę aistrą, užėjo į vagono kupė, kur pasinaudojęs miegančio nukentėjusiojo bejėgiška būkle, prieš jo valią, tenkino savo lytinę aistrą oraliniu būdu ir taip seksualiai išprievartavo nukentėjusįjį R.B., pilnai įrodyta, jo veika pagrįstai kvalifikuota pagal BK 150 str. 1 d.

Nuteistojo padaryta veika priskiriama prie sunkių nusikaltimų.

Nuteistojo padaryta veika priskiriama prie sunkių nusikaltimų.

Igoris Z. pripažintas kaltu padarius BK 150 str. 1 d. numatytą nusikaltimą ir paskirta 1 metų laisvės atėmimo bausmė, bausmę atliekant pataisos namuose. Nukentėjusiojo pareikštas civilinis ieškinys dėl 100 000 Lt neturtinės žalos atlyginimo tenkintinas iš dalies, nukentėjusiajam R.B. priteistas 9 000 Lt neturtinės žalos atlyginimas.

Nuosprendis per dvidešimt dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui per Vilniaus miesto 3-iąjį apylinkės teismą, pažymima teismo atstovų išplatintame pranešime.

Beje, po šio incidento traukinio palydovu dirbęs vyras darbo „Lietuvos geležinkeliuose“ neteko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius