Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakruojo policija girtą „Golf“ vairuotoją gaudė neryžtingai – pabūgo blokuoti net visureigiu

Antradienio naktį Pakruojo rajono policijos patruliai stabdė automobilį „VW Golf“. Tačiau jo, kaip paaiškėjo vėliau, visiškai girtas vairuotojas nepakluso. Prasidėjo gaudynės. Pačių policininkų paviešintoje filmuotoje medžiagoje matyti, kaip neryžtingai policija persekioja pavojingą pažeidėją – 24 metų teisių neturintį kelių erelį, kuris jau ketvirtą sykį įkliūna prie vairo neblaivus.
Gaudynių akimirka
Golfo gaudynių akimirka / Kadras iš filmuotos medžiagos

Balandžio 7-osios naktį Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnams darbo netrūko. Apie 1 valandą nakties Pakruojo rajono policijos patruliai, kontroliavę eismą kelyje Rimšoniai-Klovainiai-Rozalimas, stabdė automobilį „Volkswagen Golf“, bet jo vairuotojas nepakluso teisėtiems policijos reikalavimams ir nusprendė sprukti.

Pareigūnai sušoko į tarnybinį automobilį ir bėglį nusivijo, pasakojama Šiaulių apskrities VPK atstovų trečiadienį paviešintame pranešime.

„VW Golf“, vinguriuodamas po visą važiuojamąją dalį, pasuko keliu Šiauliai – Pakruojis – Pasvalys ir, įjungęs avarinį signalą, važiavo Pakruojo link. Privažiavęs žiedinę sankryžą, automobilis pakeitė savo važiavimo kryptį ir nuriedėjo link Rozalimo. Į pagalbą kolegoms atvažiavo antras Pakruojo rajono policijos komisariato ekipažas.

Persekiojamas dviejų policijos automobilių „VW Golf“ įvažiavo į Rozalimą, o vėliau pasuko Bališkių kaimo link. Didindamas automobilio greitį iki 110 km/val., pažeidėjas pasuko Jamantonių kaimo link ir, padaręs ratą, vėl grįžo į Rozalimą. Golfo vairuotojas manevravo po visą važiuojamąją kelio dalį ir lenkti buvo nesaugu, patruliai visą laiką važiavo nestojusiam automobiliui iš paskos.

Rozalimo miestelyje vienas iš policijos ekipažų užblokavo bėgliui kelią, bet nepaklusnus vairuotojas, trinktelėjęs į policijos tarnybinį automobilį, nuvažiavo toliau (filmuotoje medžiagoje šis epizodas yra 3:50 min. – avarija buvo nebent kosmetinė – 15min.lt past.).

VIDEO: Pakruojo rajone - girto vairuotojo gaudynės

Tuo metu Pakruojo policijos ekipažams į pagalbą jau skubėjo kolegos iš Radviliškio rajono.

Po kurio laiko kelyje Rozalimas-Derveliai-Aukštelkai persekiojamo automobilio vairuotojas sustojo pats. Automobilį vairavęs asmuo buvo sulaikytas. 24 metų vairuotojui, gyvenančiam Pakruojo rajone, Rozalimo miestelyje, nustatytas sunkus (2,62 promilės) girtumas. Baudą už vairavimą išgėrus, bandymą pabėgti nuo policijos ir pareigūnų automobilio apgadinimą jam skirs teismas.

Neturintis teisės vairuoti vaikinas neblaivus prie automobilio vairo policijai įkliūna jau ketvirtą kartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius