Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakruojo vicemeras Romas Medzveckas po nuosprendžio: „Zuoką baudė už gerus darbus, o mane už draugystę“

Pakruojo vicemeras Romas Medzveckas išklausė teismo nuosprendį dėl pasinaudojimo savo tarnybine padėtimi ir įtartinų „dovanų“ priėmimo. Už tai, kad jam buvo „padovanota“ stogo danga, vicemeras gavo 26 tūkst. litų baudos. Taip pat – užginta teisė dirbti valstybės pareigose trejus metus.
IMG_4426
IMG_4426 / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Pakruojo rajono vicemeras Romas Medzveckas, teismo sprendimu, buvo neteisus, kai 2011-ųjų gruodžio pabaigoje savo gyvenamojo namo stogo rekonstrukcijai iš Lygumų žemės ūkio bendrovės pirmininko Petro Ivanausko priėmė „dovanėlę“ – daugiau nei 250 kvadratinių metrų skardinės stogo dangos.

Stogo danga buvo vertinta 11 tūkstančių litų. Už tai vicemeras pasirūpino, kad būtų pritarta P.Ivanausko bendrovės pateiktam grūdų džiovyklos projektui.

Pakruojo savivaldybėje buvo gautas skundas dėl minėtos džiovyklos nelegalumo. Šio skundo kopiją R.Medzveckas, užuot incidentą tyręs arba nuo jo nusišalinęs,  perdavė P.Ivanauskui.

Pakruojo vicemeras R.Medzveckas: „Zuokas baudžiamas už gerus darbus, o aš – už draugystę.“

2012-ųjų pabaigoje R.Medzveckas iš P.Ivanausko gavo keturias tonas šiaudų granulių.

Šioje dovanoje teismas nieko blogo neįžvelgė, tačiau blogiausia tai, kad granulės buvo gabenamos valdišku transportu. Tai, anot teismo, lengvas nusižengimas.

Teismas pareiškė, kad bausmė už R.Medzvecko nusikaltimą yra gerokai mažesnė už vidutinę vien dėl to, kad jis nebuvo teistas ar baustas už panašius nusižengimus.

Už tokius veiksmus gali būti skiriama 500 MGL bauda. Dabar – tik 200 MGL – 26 tūkstančiai litų. Taip pat R.Medzveckas, įsigaliojus teismo sprendimui, negalės užimti pareigų valstybės tarnyboje trejus metus.

R.Mezdveckas, išgirdęs nuosprendė, pareiškė, kad būtinai jį skųs. Teigė, kad yra baudžiamas už draugiškus santykius su bendrovės vadovu P.Ivanausku. Neva, niekas iš P.Ivanausko nieko nereikalavo: „Aš nekaltas, kad mano balsas yra įsakmus – visą gyvenimą vadovu dirbu. Zuokas baudžiamas už gerus darbus, o aš – už draugystę.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius