-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pakruojyje vaikai trukdė gerti degtinę, todėl motina jiems sugirdė psichotropinių vaistų

Antradienį Šiaulių apygardos teismas paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje Pakruojo miesto gyventoja, 29-erių Eglė Juozauskienė, buvo kaltinama vertimu vartoti narkotines ar psichotropines medžiagas, nežymiu sveikatos sutrikdymu. Pirmą kartą teisiama moteris savo kaltę kategoriškai neigė.
Asociatyvinė nuotr.
Asociatyvi iliustracija / Pixabay.com nuotr.

Bylos duomenimis, 2019 metų kovo 8-osios pavakarę pas tris sūnus auginančią E.Juozauskienę į namus atėjo draugė su vyru ir savo vaikais, rašoma Šiaulių apygardos teismo pranešime.

Suaugusieji vaišinosi degtine, sidru, jų atžalos žaidė. Įkaušusiems sugėrovams nelabai sekėsi susikalbėti su įsiaudrinusiais vaikais. Kad mažamečiai sūnūs nors šiek tiek būtų ramesni, E.Juozauskienė jiems sugirdė raminamųjų tablečių.

Tai pastebėjo viena E.Juozauskienės kaimynė ir apie tai papasakojo kitoms kaimynėms. Netrukus buvo iškviesti policijos pareigūnai, atvyko Valstybinės vaiko teisių apsaugos tarnybos specialistai. Jie vėliau paliudijo įvykio vietoje išvydę tikrą sumaištį, neprižiūrimi vaikai lakstė po namo laiptinę, butą.

Policijos pareigūnai E.Juozauskienę rado pasislėpusią po namo balkonu, anot jų, su moterimi buvo sunku susikalbėti, nuo jos sklido alkoholio kvapas. E.Juozauskienei nustatytas girtumas – 2,33 promilės. Nukentėjusieji mažamečiai buvo išvežti į ligoninę.

E.Juozauskienė taip pat buvo kaltinama tą vakarą būdama neblaivi tyčia pastūmusi vieną iš savo mažamečių sūnų, kuris griūdamas nesunkiai susižalojo.

Iki 2019 m. kovo 8 d. kaltinamosios E.Juozauskienės šeima buvo įrašyta į rizikingų šeimų sąrašą ir buvo stebima apie trejus metus.

Kaltinamoji 2019 m. kovo mėnesį viena prižiūrėjo tris vaikus, mažamečių tėvas dirbo užsienyje. Šiuo metu mažamečius augina tėtis, vyresnysis sūnus auga pas močiutę.

Ir per ikiteisminį tyrimą, ir teisme E.Juozauskienė savo kaltę kategoriškai neigė, tiesa, ji prisipažino, jog norėdama nuraminti savo mažamečius, jiems duodavusi „Sedativ“ tablečių.

Tačiau per ikiteisminį tyrimą buvo nustatyta, kad lemtingąjį vakarą kiekvienam mažamečiui buvo sugirdyta po pusę „Relanium“ tabletės, jas sutrinant šaukšte ir sumaišant vandeniu.

Teismas konstatavo, jog įrodyta, kad kaltinamoji E.Juozauskienė norėdama, kad jos mažamečiai vaikai netrukdytų jai su kitais asmenimis vartoti alkoholį ir būtų ramesni, davė jiems nenustatytą kiekį benzodiazepinų grupei priklausančios psichotropinės medžiagos.

E.Juozauskienės kaltė įrodyta ne tik pačios kaltinamosios, liudytojų, parodymais, bet ir kita byloje esančia medžiaga, tarp kurios – medikų išvados, telefoninių pokalbių duomenys, kt.

Kaltinamosios E.Juozauskienės atsakomybę lengvinančių aplinkybių teismas nenustatė, jos atsakomybę sunkinanti aplinkybė ta, kad nusikalstamą veiką padarė būdama apsvaigusi nuo alkoholio ir tai turėjo įtakos nusikalstamos veikos padarymui.

Teismas E.Juozauskienę pripažino kalta ir už mažamečių savo vaikų vertimą vartoti psichotropines medžiagas nuteista laisvės atėmimu 3 metams, bausmę atliekant pataisos namuose. Dėl nežymaus sveikatos sutrikdymo moteris išteisinta kaip nepadariusi veikos, turinčios nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių. Teismo sprendimu iš E.Juozauskienės nukentėjusiesiems mažamečiams priteista po 1000 eurų kiekvienam neturtinės žalos.

Šis nuosprendis yra neįsiteisėjęs ir gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius