Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palanga virto karo lauku

Įkaušę poilsiautojai, muštynės, mosavimas peiliais, lūžusios nosys ir praskeltos galvos – tokia naktinio kurorto rutina. Tvarką užtikrinti turinčių policijos pareigūnų reikia ieškoti kaip gintaro jūroje. Agresyvius asmenis ramina ir klubų apsaugininkai, praneša portalas diena.lt.
Konfliktas
Muštynės / A. Ufarto BFL nuotr.

Karšti orai į Palangą priviliojo minias poilsiautojų. Net paprastą darbo dieną J.Basanavičiaus gatvė skęsta žmonių minioje. Šoktelėjo ir įvairių pažeidimų, pranešimų policijai skaičius.

Palangos tradicijos nelabai keičiasi. Alkoholis, muštynės, triukšmas vis dar yra neatsiejama poilsio Lietuvos vasaros sostinėje dalis. J.Basanavičiaus gatvės kavinės lūžta nuo žmonių, o poilsiautojai neapsiriboja lengvais gėrimais.

Grupės jaunuolių prioritetą teikia „iškyloms“ gryname ore. Nešini buteliais alaus ir vadinamaisiais bambaliais, degtine ar brendžiu, jie traukia į kopas.

Ypač populiari jaunuolių vieta girtauti yra Palangos skulptūrų parkelis, esantis Vytauto gatvėje. Ant suoliukų susėdusios kompanijos nesibaimindamos svaiginasi įvairiais gėrimais tiesiai iš butelių.

Nelabai vėlai vakare kurorto bulvare jau galima išvysti vos paeinančių apsvaigusių atvykėlių. Įkaušę, svirduliuojantys vyrai kabinėjasi prie praeivių, gėlėmis prekiaujančių merginų.

Linksmybės kurorto širdyje tęsiasi iki paryčių. Apie 4.30–5 val. darbą pradedantys komunalininkai sutinka tebešvenčiančius jaunuolius. Jiems akis bado po kovų ant grindinio likusios kraujo dėmės, stiklai.

„Muštynių nebematome. Visi jau būna „išsitaškę“. Vaikšto kruvini, apskretę, susiglamžę, išsipešioję, aptarinėja nakties nuotykius. Visų rankose alus ar stipresni gėrimai. Pilna ir panelių, ir vaikinų. Girtuokliai tikrai nepuošia Palangos. J.Basanavičiaus gatvėje – liūdnas vaizdas“, – pasakojo kurorto tvarka besirūpinančios įmonės direktorius Konstantinas Skierus.

Po nakties bandantys atsigauti įkaušę jaunuoliai kabinėjasi, įžeidinėja miestą tvarkančius darbuotojus. Birželio pradžioje jau buvo keli tokie atvejai.

Kurorto medikams jau prasidėjo įtemptos naktys. Anot Klaipėdos jūrininkų ligoninės Palangos departamento Bendrosios terapijos skyriaus vedėjos Laimutės Ežerinskienės, dažniausiai naktiniai pacientai būna patyrę traumų, nors pasitaiko ir kitų negalavimų. Daug pacientų būna neblaivių.

„Pagrindinė bėda, kad atvažiavę žmonės per daug atsipalaiduoja, mušasi. Dažniausios traumos – sumuštos ar sulaužytos nosys, praskeltos galvos, kiti sumušimai“, – pasakojo vedėja.

Pagalbą neblaiviems traumuotiems asmenims teikiantiems medikams tenka išklausyti ir grasinimų, keiksmų, įžeidinėjimų. Pasitaiko ir ypač agresyvių asmenų, kurie juos puola. Esant sudėtingai situacijai, į pagalbą kviečiama policija. Šiemet tai daryti teko jau kelis kartus.

Vaikštant ketvirtadienio vakarą J.Basanavičiaus gatvėje patruliuojančių policijos pareigūnų nebuvo matyti, nors žmonių buvo daug. Patrulių pasigenda ir vietiniai.

K.Skierus pabrėžė, kad policija J.Basanavičiaus gatvėje galėtų patruliuoti dažniau. Anot vadovo, dabar kurorto bulvare jų nepamatysi nei paryčiais, nei vakarais.

„Pravažiuotų dažniau ir būtų ramu. Dabar policijos pareigūnų reikia ieškoti kaip gintaro jūroje. Jie atvažiuoja tik tada, kai vyksta muštynės su kraujais ir daužomi langai. Pernai per visą sezoną J.Basanavičiaus gatvėje mačiau tik vieną pareigūną. Neina, nes, matyt, patys bijo“, – svarstė vadovas.

G.Pocevičius aiškino, kad pareigūnai į J.Basanavičiaus gatvę siunčiami atsižvelgiant į situaciją.

„Didesnės pajėgos numatytos savaitgaliui. Savaitės vidury mažiau. Numatome, kad turi patruliuoti J.Basanavičiaus gatvėje, bet jei daug iškvietimų, budėtojas koreguoja planus. Yra prioritetiniai įvykiai, iškvietimai“, – aiškino pareigūnas.

Palangos policija papildomas pajėgas kviečia pagal poreikį, įvertinusi, kiek vyks renginių, žmonių srautus. Per Jonines dirbo 12 papildomų pareigūnų, vakar ir šiandien bus po 6.

Naktį kurorto greitosios pagalbos medikai sulaukia apie 10 iškvietimų. Vyraujant karštiems orams, iš jų būna 3–5 pacientai, patyrę traumų.

Į Palangos ligoninės priėmimo skyrių naktį į penktadienį buvo atvežta 13 pacientų. Dauguma jų buvo patyrę traumų.

Į Palangos policijos komisariato areštinę vasaros naktimis atvežama iki 20 žmonių. Daugiausia jų atvežama savaitgaliais. Didžioji dalis pažeidėjų būna neblaivūs.

Dėl triukšmo Palangos policija per parą sulaukia 6–8 pranešimų.

Per parą Palangos policija sulaukia 5–10 pranešimų dėl muštynių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius