Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 01 /22:36

Palangoje – siaubas dėl merginas gąsdinančio vyro: nufilmuota, kaip užpuolė poilsiautoją

Tarp palangiškių ir kurorto svečių plintant informacijai apie įžūlų moteris gąsdinantį vyrą susirūpinta, kodėl jis laisvas vaikšto gatvėmis. Apie palangiškių nerimą informuotas ir Policijos departamento generalinis komisaras Renatas Požėla. 15min pasidalino vaizdu, kaip viena moteris sėkmingai apsigina nuo užpuoliko ir netgi jį išveja iš kiemo. Auka tapusi moteris papasakojo, kaip pavyko apsiginti.

Panašu, kad palangiškiai gerokai išsigandę – vienas po kito komentuoja žinias apie moteris sekiojantį vyrą. Esą baisu ir išeiti iš namų: vyras užsipuolė moteris prie fontano, vienos tykojo tamsoje prie nuomojamų apartamentų.

Atpažintas ir įtariamasis – nedidelio kurortinio miesto gyventojai prisiminė čia gyvenusį, vėliau emigravusį vyrą.

Išleistas anksčiau laiko

Būtent Didžiojoje Britanijoje vyras prieš trejus metus buvo nuteistas už seksualinį priekabiavimą. Nuteistas aštuoneriems metams, tačiau išleistas anksčiau ir grįžo į Lietuvą.

Palangos meras Šarūnas Vaitkus taip pat pakomentavo situaciją ir patikino, kad dėl vyro veiksmų pradėtas ikiteisminis tyrimas, jam paskirtos kardomosios priemonės.

„Negaliu nesureaguoti“, – feisbuke rašė Palangos meras ir tikino gavęs ne vieną pranešimą asmeniškai iš išsigandusių moterų, kurios nesijaučia saugios ir bijo galimų išpuolių.

„Aš nežinau, kodėl šis žmogus išleistas iš Anglijos kalėjimo anksčiau laiko. Tačiau jis nėra ieškomas ir Lietuva negavo jokio pagalbos prašymo dėl šio vyriškio buvimo vietos nustatymo. Kaip suprantu, išvykęs iš Anglijos jis atvažiavo į Palangą, kadangi yra palangiškis.

15min skaitytojo nuotr./Kadras iš kameros vaizdo
15min skaitytojo nuotr./Kadras iš kameros vaizdo

Nesu policijos pareigūnas ir negaliu pats imtis veiksmų tam, kad išvengtume galimų nelaimių. Šiandien kalbėjau su Palangos komisaru ir esu patikintas, jog tiek policijos, tiek prokuratūros pareigūnai, kurie vykdo ikiteisminį tyrimą, apie šią situaciją žino.

Labai tikiuosi, kad nebus pavėluota ir sulaukta nelaimių ir teisėsaugos pareigūnai atidžiai stebi šią situaciją ir imasi bei imsis visų reikiamų veiksmų ir priemonių, kad moterys Palangos gatvėse būtų saugios visais paros laikais“, – komentavo meras.

Manė – šeimos konfliktas

Tuo metu feisbuke jau plinta užpuolimo istorija. Laimei, pasibaigusi laimingai: poilsiautoja sugebėjo apsiginti ir net išvyti vyrą iš kiemo. Auka tikina pažinusi užpuoliką ir jis yra tas pats vyras, apie kurį spauda rašė 2019-aisiais.

Būstą nuomojanti palangiškė Inesa papasakojo, kaip viskas nutiko.

„Gerai, kad poilsiautoja sportuojanti, tvirta moteris, nepasimetė ir apsigynė. Antraip būtų pasibaigę liūdnai“, – pasakojo Inesa.

Moteris Palangoje nuomoja apartamentus. Į juos galima patekti iš gatvės pro vartelius. Terasoje yra įmontuota kamera, kuri fiksuoja, kas įeina pro vartelius. Būtent ši kamera užfiksavo liepos 17-osios nakties vaizdus.

VIDEO: Užfiksuota, kaip mergina jėga išvijo prie namų tykojusį priekabiautoją

Nuomotoja pasakojo, kad tą naktį, apie 4 val., jai suskambo telefonas.

Inesa atsiliepė, bet susikalbėti nepavyko. Instinktyviai ji pasijungė pažiūrėti, ar prie jos namų Palangoje viskas gerai. Įsijungusi kamerų transliuojamus vaizdus ji nustėro: buvo matyti, kaip vyras grumiasi su moterimi.

„Iš pradžių pamaniau, kad gal koks šeimyninis konfliktas, gal koks vyras su žmona pešasi“, – pasakojo pašnekovė.

Tačiau jau 6 val. ryto ji buvo prie nuomojamų apartamentų, kur ir paaiškėjo visa istorija.

Apsigynė kąsdama ir kumščiuodama

Inesa pasakojo, kad nuvykusi į vietą rado išsigandusias moteris, kurios ir nuomojosi apartamentus. Viena sėdėjo susigūžusi, atrodė ištikta šoko.

15min.lt nuotr./Vaizdo kamerų užfiksuota vaizdas
15min.lt nuotr./Vaizdo kamerų užfiksuota vaizdas

Buvo iškviesti policijos pareigūnai. Peržiūrėtas vaizdo kameros įrašas.
Jame puikiai matyti, kaip pro vartelius naktį iš kavinės grįžta jauna moteris. Ji įeina pro vartelius, eina durų link. Netrukus pasirodo ir nepažįstamas vyras.

Šiame individualiame name apačioje yra įrengti dveji apartamentai. Ir, kaip vėliau aiškino nukentėjusi moteris, – ji manė, kad vyriškis – iš greta esančio būsto. Todėl iš pradžių ir atrodo, kad ji nevertina jo buvimo kaip grėsmės.

Moteris rakina duris. Vyras mindžiukuoja greta. Kai ji duris atrakina, į vidų iš paskos bando eiti ir nepažįstamasis.

Tačiau moteris jį išstumia. Akivaizdu, kad ji ir toliau galvoja, kad vyriškis supainiojo būstus. Klausia: „Tai kur tu eini, jei tavo būstas tau už nugaros? Viskas. Išeini.“

Vyras kažką marma, sunku suprasti. Moteris vis klausia, kur šis eina. Priešinasi, atstumia. Abu išsitraukia telefonus. Vyras bando griebti moterį, ranka paliečia užpakalį. Toliau grumtynės persikelia į vidų.

Girdimas tik akivaizdus grumtynių garsas. Moteris dar paklausia, kur šis einąs. Netrukus vyras išbėga, o moteris jį vejasi šaukdama ir taisydamasi rūbus: „Žmonės, gelbėkite, prievartautojas!“.

Kaip aišku iš draugių liudijimų – poilsiautoja apsigynė vyrui įkąsdama ir smūgiuodama.

15min žiniomis, tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso 140 straipsnį – Fizinio skausmo sukėlimas ir nežymus sveikatos sutrikdymas. Ikiteisminį tyrimą atlieka Klaipėdos apskrities VPK Sunkių nusikaltimų tyrimo valdyba.

Kol vyksta tyrimas – policija nuo komentarų susilaiko.

Tuo metu ir būsto savininkė stebisi, kaip vyras nesulaikytas ir vis dar vaikšto po miestą laisvas. Per grumtynes nukentėjo ir jos turtas: išdaužtas stiklas.

Nukentėjusioji: „Padėjo sukilęs pyktis“

15min žurnalistė pabendravo ir su užpuoliko auka tapusia moterimi.

Užsienyje gyvenanti moteris į gimtinę grįžo atostogų.

Palangoje su draugėmis ji leido atostogas. Tą vakarą jos buvo išėjusios, tačiau pajuto nuovargį ir išėjo namo.

Ji iki šiol svarsto, iš kur užpuolikas išdygęs: ar sekė ją, ar atsitiktinai buvęs netoliese.

Užpuolikas moteriai atrodė stebėtinai ramus. Pirmą kartą, kai ji paklausė, ko jam reikia. Šis esą atsakęs, kad raktų ieško. Ta ir sutrikdė moterį, ji manė, kad jis iš tiesų gretimo buto nuomininkas.

Prisimindama grumtynes ji tikino, kad tuo metu kilęs pyktis ją ir išgelbėjo. „Aš supykau, stipriai. Kai jis mane bandė smaugti, mauti kelnes, spyriau jam. Atsisukusi įkandau į žandą. Matyt, nesitikėjo. Buvau labai pikta“, – pasakojo sportiškos išvaizdos moteris.

Po nelaimės ji pirmiausiai paskambino vyrui. Vėliau draugėms, policijai. Už policiją greičiau prisistatė būsto nuomotoja, kuri ir pasakė apie įmontuotą kamerą.

Pašnekovė stebėjosi, kaip ilgai teko laukti policijos. Vėliau iš jų ir išgirdo, kad vyriškis – žinomas. Po kurio laiko draugė apie istoriją parašė feisbuke. Atsirado ir daugiau moterų, susidūrusių su šiuo vyru. „Kai man atsiuntė nuotrauką iš seno straipsnio apie jo teismą Anglijoje, neturėjau nė menkiausios abejonės. Išsyk jį pažinau. Čia tikrai jis“, tvirtino moteris.

Tačiau vis dėl to ji pripažįsta, kad atslūgus emocijomis aplankė ir baimė, ir nerimas. „Nejauku. Vis galvoju, gal balionėlio reikia. Papasakojau savo istoriją tam, kad būtų apsaugotos kitos moterys“, – teigė pašnekovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius