-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Palangoje liepsnojo laidojimo namai

Praėjusios paros įvykių suvestinėje yra įrašyta 14 gesintų gaisrų ir 20 atliktų kitų gelbėjimo darbų. Viename gaisre žuvo žmogus.
Ugniagesys gelbėtojas
Ugniagesys gelbėtojas / PAGD nuotr.

Ketvirtadienį dėl neatsargaus žmonių elgesio Palangoje, Klaipėdos plente, užsidegė šiuo metu nenaudojami laidojimo namai. Gaisro židinys buvo tarnybinių patalpų viduje, kur buvo sukrautos šiukšlės. Per gaisrą išdegė šiukšlės, aprūko sienos ir lubos.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas praneša, kad tą pačią dieną gaisras kilo Vilniuje, P.Žvirkos gatvėje, kur užsidegė bendrovės „Vilnista“ pirtis. Dviejų aukštų pirties pastatas sublokuotas su kitais įvairios paskirties statiniais.

Per gaisrą išdegė sauna, dušinė, priepirtis ir koridorius, apdegė sanitarinis mazgas, aprūko kitos patalpos. Gaisravietėje buvo rastas nukentėjęs 70 metų vyras, o atvykę medikai konstatavo jo mirtį. Nelaimės aplinkybės aiškinamos.

Radviliškio rajono Pociūnėlių kaime užsidegė ūkinis pastatas. Gaisro metu išdegė perdengimas ir medinės stogo konstrukcijos. Šis gaisras kilo dėl elektros instaliacijos gedimo.

Ketvirtadienį vakare Kauno rajono Jaučakių kaime, sodų bendrijoje „Jaučakiai“, užsidegė lengvasis automobilis „VW Golf“. Ugnis išdegino mašinos saloną, išbyrėjo priekinis stiklas.

Penktadienį apie 8.34  val. buvo gautas pagalbos prašymas, jog Vilniuje, Žaliųjų ežerų gatvėje esančiame Balsio ežere skęstą 3 žmonės.

Paaiškėjo, kad pirmas įlūžo ir pagalbos šaukėsi čia žvejojęs poledinės žūklės mėgėjas. Jo gelbėti puolė du netoliese besimankštinantys sportininkai. Tačiau gelbėjusių vyrų ledas irgi neišlaikė ir jie taip pat atsidūrė lediniame vandenyje.

Apie nelaimę ugniagesiams pranešė krante buvęs atsitiktinis praeivis. Vienas iš pagalbon puolusių vyrų krantą sugebėjo pasiekti pats, o antrąjį ištraukė atskubėję ugniagesiai.

Dar vieno nelaimėlio teko paieškoti kiek ilgiau. Maždaug po pusvalandžio buvo ištrauktas ir nuskendęs žvejas. Medikai jį atgaivino ir išvežė į ligoninės reanimacijos skyrių. Vėliau buvo gautas pranešimas, kad jis mirė.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas prašo gyventojų, ypač poledinės žūklės mėgėjų, nerizikuoti gyvybe ir nelipti ant netvirto ir pavojingo ledo bei būti atsargiems prie vandens telkinių.

Ledas laikomas tvirtu, jeigu jo storis yra daugiau kaip 7 centimetrai. Tačiau kad jis išlaikytų grupę žmonių, jo storis turi būti ne mažiau kaip 12 cm.

Tvirtas ledas visada turi mėlyną arba žalią atspalvį, o matinės baltos spalvos arba geltono atspalvio ledas yra netvirtas. Ant ledo ypač mėgsta žaisti vaikai, todėl ugniagesiai prašo nepalikti jų be priežiūros bei iš anksto įspėti apie galimus pavojus.

Ledas labai pavojingas atodrėkių metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius