-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palangos verslininkas Vaidas Šimaitis valstybei turės sumokėti 11 mln. Lt

Lietuvos apeliacinis teismas paliko galioti Klaipėdos apygardos teismo sprendimą, kuriuo buvo patenkintas prokuratūros civilinis ieškinys – už be teisinio pagrindo įgytą sklypą pajūryje garsus vietos verslininkas Vaidas Šimaitis valstybei turės sumokėti per 11 mln. litų.
Plaktukas
Teisingumas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuroras Gintas Pikčiūnas, dirbantis Palangoje, gindamas viešąjį interesą, į teismą kreipėsi dėl neteisėto  nuosavybės teisių atkūrimo į žemės sklypus Palangoje. Nustatyta, kad paveldėtojas savo keturis sklypus, esančius Vanagupės g., Palangoje, apsimestiniais sandoriais perleido vienam fiziniam asmeniui, kuris savo ruožtu juos perleido tretiesiems asmenims. 

„Nenustačius, kad tretieji asmenys būtų buvę nesąžiningi turto įgijėjai, Palangoje esančių žemės sklypų grąžinti natūra valstybei nebeliko galimybės, todėl prokuratūra savo ieškiniu ginčijo Vaido Šimaičio sklypų įsigijimo teisėtumą, kadangi jis juos įgijo be teisinio pagrindo: Lietuvos apeliacinis teismas panaikino administracinius aktus dėl nuosavybės atkūrimo, paveldėjimo teisės liudijimus ir apsimestinius sandorius. Tokiu atveju, negalint įgyto turto grąžinti natūra, neteisėtai praturtėjęs asmuo privalo už tai sumokėti valstybei piniginę  kompensaciją“, – milijoninio ieškinio esmę pakomentavo viešąjį interesą teisme gynęs prokuroras G. Pikčiūnas. 

Klaipėdos apygardos teismas savo 2012 m. birželio 25 d. sprendimu prokuratūros ieškinį patenkino, tačiau atsakovas jį apskundė Lietuvos apeliaciniam teismui.

Apeliacinio teismo teisėjų kolegija jo skundą atmetė, palikusi galioti ankstesniojo  teismo sprendimą, tik perpus – iki 15 tūkst. litų – sumažino atsakovui priteistą žyminį mokestį.

Per 2013 m. Klaipėdos apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai iš viso teismams, gindami viešąjį interesą, pateikė 71 ieškinį, prašymą ar pareiškimą: 95 proc. iš pateiktų dokumentų buvo patenkinti. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius