Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palangos vyriausiasis architektas Svajūnas Bradūnas neišvengs 52 000 baudos už 3 000 litų kyšį

Aukštesniam teismui išnagrinėjus Svajūno Bradūno apeliaciją, dabar jau buvęs Palangos vyriausiasis architektas korupcinėje byloje lieka nuteistas.
Svajūnas Bradūnas
Svajūnas Bradūnas / Laikraščio „Vakarinė Palanga“ nuotr.

Klaipėdos miesto apygardos teismo Baudžiamųjų bylų kolegija 2014 lapkričio 13 d. apeliacine tvarka išnagrinėjusi baudžiamąją bylą, paliko galioti Palangos miesto apylinkės teismo 2014 metų sausio 13 d. nuosprendį, kuriuo  buvęs Palangos miesto savivaldybės administracijos vyriausiasis architektas Svajūnas Bradūnas buvo pripažintas kaltu ir nuteistas 52 000 litų dydžio bauda už tai, kad būdamas valstybės tarnautoju, už teisėtą veikimą vykdant įgaliojimus, t. y. už  gerų santykių palaikymą ir už užsakovo suradimą, tiesiogiai priėmė 3 000 litų dydžio kyšį.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdybos pareigūnai ikiteisminį tyrimą atliko dėl keleto galimai nusikalstamos buvusio vyriausiojo architekto S.Bradūno veikos epizodų, tačiau ikiteisminio tyrimo metu buvo priimtas sprendimas tyrimus dėl kitų epizodų nutraukti.

Teismas šiam buvusiam valstybės tarnautojui taip pat paskyrė baudžiamojo poveikio priemonę – viešųjų teisių (t. y. teisės būti išrinktam ar paskirtam į valstybės ar savivaldybių institucijų ar įstaigų, įmonių ar nevalstybinių organizacijų renkamas ar skiriamas pareigas) atėmimą trejiems metams.

Ikiteisminį tyrimą kontroliavo ir jam vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros ONKT skyriaus prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius