-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Paliktas galioti nuosprendis korupcijos byloje nuteistiems įmonės ir gamybos vadovams

Klaipėdos apygardos teismas atmetė apeliacinius skundus ir paliko galioti pirmosios instancijos teismo nuosprendį, kuriuo kaltais dėl valstybės tarnautojui prilyginto asmens papirkimo ir dokumentų klastojimo pripažintas uostamiesčio statybų bendrovės direktorius ir gamybos vadovas.
Pinigai
Pinigai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Apie tai ketvirtadienį pranešė šį ikiteisminį tyrimą atlikusi Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Pirmosios instancijos teismo sprendimu statybų bendrovės direktorius Rolanas Berankis privalės sumokėti 17,5 tūkst. eurų, o gamybos vadovas Kęstas Kučinskas – 12,5 tūkst. eurų baudas.

Atmetus skundus, apeliacinės instancijos teismo nuosprendis įsiteisėjo, tačiau dar gali būti skundžiamas kasacine tvarka.

Bylos duomenimis, R.Berankio vadovaujama statybų bendrovė 2020 metų pavasarį įsipareigojo atlikti beveik 600 tūkst. eurų vertės rangos darbus dviejuose renovuojamuose daugiabučiuose Tauragės apskrityje.

Pagal sudarytas sutartis minėtoji bendrovė nustatyta tvarka privalėjo nurodyti faktiškai atliktų darbų kiekį bei jų vertę ir šią informaciją pateikti savivaldybės valdomai įmonei, uždarajai akcinei bendrovei „Šilalės šilumos tinklai“.

Pastarosios paskirtas atsakingas darbuotojas, patikrinęs, ar gautuose dokumentuose nurodyti darbų kiekiai atitinka faktinius, turėdavo juos patvirtinti.

Pasak STT, nustatyta, kad kaltinamieji, norėdami pasipelnyti, davė kyšį minėtos bendrovės darbuotojui, kuris buvo atsakingas už daugiabučių namų atnaujinimo programos projekto įgyvendinimą ir sutartinių įsipareigojimų vykdymo priežiūrą bei atliktų darbų priėmimą.

Už siūlytą neteisėtą atlygį buvo siekiama, kad darbuotojas dokumentuose nurodytų ne faktiškai atliktus, o projektinius, didesnės apimties statybos darbus, dėl ko savivaldybė ir gyventojai būtų patyrę finansinių nuostolių.

Kaltinamieji už tikrovės neatitinkančių dokumentų patvirtinimą bendrai pasiūlė savivaldybės valdomos bendrovės darbuotojui 6 tūkst. eurų kyšį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius