-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pamačius nusižengimą skubama kreiptis į virtualų patrulį: gautų pranešimų – per 3000

Virtualus patrulis (VP) savo „Facebook“ paskyroje pasidalino 2021 metų 7 mėnesių veiklos rezultatais. Statistinėje lentelėje nurodė, kaip jam sekėsi „patruliuoti“ viešojoje erdvėje.
Asociatyvi iliustracija: BPC
Asociatyvi nuotr. / PAGD archyvo nuotr.

VP susikūrė dar 2021 metų balandžio 6 dieną. Ir jau nuo tada skaičiuojami tūkstančiai gaunamų pranešimų apie pažeidimus socialinėje erdvėje.

Virtualaus patrulio paskelbtoje lentelėje matyti, kad per pastaruosius 7 mėnesius iš viso buvo gauta net 3380 pranešimų, iš jų 2936 – „Facebook“ platformoje, o 417 – elektroniniu paštu.

Žmonių siunčiami pranešimai nenuėjo perniek – buvo pradėta 40 administracinių teisenų ir pradėti net 28 ikiteisminiai tyrimai.

Virtualus patrulis/Facebook/Statistiniai duomenys
Virtualus patrulis/Facebook/Statistiniai duomenys

VP skelbia ir apie po gautų pranešimų pravestus prevencinius pokalbius (8), pradėtą aplinkybių tikslinimą (3) bei už įvykdytas veiklas skirtus viešuosius įspėjimus (64).

Paviešintoje statistinėje lentelėje nurodoma, kad daugiausiai pranešimų buvo apie sukčiavimo (36) bei nelegalios prekybos (27) atvejus.

Pastaruoju metu socialinių tinklų komentaruose verdant diskusijoms dėl visuomenę kaitinančių temų, fiksuota ir nemažai neapykantos kurstymo atvejų (15). Vis dėlto po šios paviešintos statistikos žmonės suabejojo – skaičius jiems pasirodė per mažas, mat patyčių internetinėje erdvėje, kaip patys teigia, iš LGBTQ bendruomenės, būta gausu.

Virtualus patrulis – trys pareigūnai

Paskelbus apie VP darbą, policija nurodė, kad jį atliks trys policijos pareigūnai, kurių pagrindinė užduotis bus nusikalstamų veikų ar administracinių nusižengimų prevencija elektroninėje erdvėje.

Pareigūnai reaguos tik į akivaizdžius elektroninėje erdvėje daromus ar rengiamus daryti teisės pažeidimus. Pradžioje asmenys bus įspėti, kad jie nutrauktų galimai neteisėtus veiksmus, o jų nenutraukus – surinkta medžiaga bus registruojama ir perduodama atitinkamam policijos padaliniui tolimesniam tyrimui.

Nusižengusįjį asmenį VP įspėja pačiuose socialiniuose tinkluose arba portaluose, taip pat žmogus gali gauti žinutę privačia „Facebook“ žinute arba laišku virtualus.patrulis@policija.lt

VP kviečia toliau kartu kurti saugią aplinką, o šįkart dėkoja už pasitikėjimą ir bendradarbiavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius