Pamaniusi, kad durų akutę uždengė šmaikštus pirkėjas, cigarečių pardavėja drąsiai atvėrė duris Šiaulių policijai

Prieš keletą metų dėl prekybos kontrabandinėmis cigaretėmis į Šiaulių policijos akiratį patekusi 49 metų šiaulietė šių metų vasario 18-ąją pareigūnams įkliuvo jau ketvirtą kartą. Kaskart už šį administracinį teisės pažeidimą skiriant moteriai vis didesnę baudą, didėjo ir jos kontrabandinių cigarečių apyvarta. Matyt, sumokėjusi baudą, J.P. stengėsi kompensuoti patirtus nuostolius.
Policininkas prie komisariato durų
Asociatyvinė iliustracija: policininkas prie durų / Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr.

Pirmą kartą ji pareigūnams įkliuvo su 44 pakeliais rūkalų, ant kurių buvo svetimos šalies banderolės, šįkart savo bute ji jau slėpė 840 pakelių FEST, pažymėtų Baltarusijos Respublikos banderolėmis.

Pažintis su šia moterimi pareigūnams buvo įsimintina dėl to, kad ji ne tik neteisėtai prekiavo kontrabandinėmis cigaretėmis, bet dar  jas pardavinėjo ir  nepilnamečiams.

2010 m. rudenį Šiaulių miesto policijos Pietinės nuovados pareigūnus pasiekė informacija, kad į vieną Tilžės g. 24-ojo namo butą nuolat prieš pamokas ir po jų užsuka moksleiviai ir išeina iš jo nešini cigarečių pakeliais.

Šiaulių policijos nuotr./Kontrabandinės cigaretės
Šiaulių policijos nuotr./Kontrabandinės cigaretės

Spalio 5 d. apylinkės inspektoriai nuvyko tuo adresu ir ėmė stebėti šį butą. Netrukus laiptinėje pasirodė mergina, kuri įėjo į stebimą butą, o po kelių minučių išėjo iš jo jau su pakeliu kontrabandinių rusiškų cigarečių. Šiaulietė pripažino, kad jas nusipirko iš moters, gyvenančios tame bute. Tąkart J.P. bute rasti ir paimti 44 pakeliai įvairių rūšių cigarečių su Rusijos Federacijos banderolėmis.

Už akcizais apmokestinamų prekių laikymą ir realizavimą, pažeidžiant nustatytą tvarką, moteriai buvo skirta 1 000 litų bauda ir konfiskuotos cigaretės, pasakojama Šiaulių apskrities VPK atstovės spaudai Gailos Smagriūnienės ketvirtadienį paviešintame pranešime.

Po keleto mėnesių ši šiaulietė buvo nutverta, kai kontrabandiniais rūkalais aprūpino vėl dvi nepilnametes. Moters bute pareigūnai rado 28 pakelius cigarečių su Rusijos Federacijos banderolėmis. Už pakartotinai padarytą tą patį administracinį teisės pažeidimą teismas jai skyrė 10 000 litų baudą.

Tačiau moteris nelegalios prekybos kontrabandinėmis cigaretėmis nenutraukė, o tik padidino jos mastus. 2013 m. sausį pareigūnai pas ją rado jau 260 pakelių rūkalų, tik jau su Baltarusijos banderolėmis. J.P. buvo skirta 5 000 Lt bauda. Moters prašymu, dalis baudos – 3 000, litų, buvo pakeista viešaisiais darbais. Tačiau, ir juos atlikusi, moteris savo neteisėto verslo neatsisakė.

Šiaulių policijos nuotr./Kontrabandinės cigaretės
Šiaulių policijos nuotr./Kontrabandinės cigaretės

Šių metų vasario 18 d. Pietinės policijos nuovados pareigūnai, vykdydami prevencinę priemonę „Sukčiai“ ir lankydamiesi pas žmones bei įspėdami juos apie galimas sukčių pinkles, pakely užsuko aplankyti ir J. P. Nujausdami, kad moteris pareigūnams durų nedarys, jie į duris paskambino, pirštu uždengę durų akutę.  Iš buto sklidęs alasas pritilo, o po kurio laiko moteriškas balsas pasmalsavo:

– Kodėl uždengėte akutę, kas toks būsit?

– Policija. Atidarykit, – net negudraudami prisistatė pareigūnai.

Ir durys atsidarė. Pareigūnams tai buvo netikėta, nes cigarečių prekeiviai yra labai įtarūs, durų neskuba atverti, juo labiau, kad pro buto langus gerai matyti namo kiemas, kuriame stovėjo tarnybinis policijos  automobilis.

Matyt, šiaulietė prarado budrumą ir pamanė, kad koks nors cigarečių pirkėjas juokauja, gąsdindamas ją policija. Atvėrusi duris, buto šeimininkė labai nustebo ir buvo nekalbi. Dar nekalbesnė ji ir kartu bute buvęs sūnus tapo, kai pareigūnai bute rado 840 pakelių cigarečių FEST, pažymėtų Baltarusijos Respublikos banderolėmis, kurių bendra vertė siekia 6 000 litų.

Už akcizais apmokestinamų prekių laikymą J.P. buvo pradėta dar viena administracinė teisena, buto savininkei gresia vėl keliatūkstantinė bauda ir turimų prekių konfiskavimas.

Baudžiamoji atsakomybė ir laisvės atėmimas yra numatyta tik tiems asmenims, kas pažeisdamas nustatytą tvarką įgijo, laikė, gabeno, siuntė, naudojo ar realizavo akcizais apmokestinamas prekes, kurių vertė viršija 250 MGL dydžio sumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius