Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Panamoje už narkotikus sėdintis Gediminas kuria „Kalinio televiziją“, pats duoda interviu ir laukia perkėlimo į Lietuvos kalėjimą

Dėl poros kilogramų kokaino tolimojoje Pietų Amerikos šalyje ilgam įklimpęs vaikinas iš Akmenės rajono siekia pasaulinio populiarumo, kurį žada išnaudoti kilniam tikslui – savo pavyzdžiu atbaidyti jaunimą nuo pagundos lengvai praturtėti iš tarptautinės narkotikų kontrabandos. „Neverta“, – kartoja Gediminas, rodantis savo bedantę šypseną ir kaskart pasakojantis apie įvairius Panamos kalėjimo baisumus.
Lietuvio vieta Panamos kalėjime
Lietuvio vieta Panamos kalėjime / Asmeninio albumo nuotr.

Portalo 15min.lt skaitytojams iš ankstesnių publikacijų (žr. susijusius straipsnius) gerai pažįstamas lietuvis Gediminas, kalintis Panamos kalėjime už kokaino kontrabandą, kopia į naujas populiarumo aukštumas.

Kartu su likimo draugu iš Rusijos Leonu Baru lietuvis kuria naują projektą, pavadintą „Mr.PrisonerTV“ (liet. „Kalinio televizija“). Nors beveik visą šios „televizijos“ eterį yra pasiglemžęs rusas, Gediminas vadina save dešiniąja L.Baro ranka. Vyrų veikla – fiksuoti garsiame Panamos kalėjimo „La Joya-8“ kasdienybę bei nuotykius. Viskas, kas nufilmuojama, keliama į YouTube.com ir kitas populiarias interneto svetaines.

Ne kartą pats pagrindiniu „PrisonerTV“ herojumi tapęs rusas L.Baras neseniai nutarė prieš kamerą pakalbinti ir savo bičiulį iš Akmenės rajono.

Asmeninio albumo nuotr./Panamos kalėjime Gediminas neteko daug dantų
Panamos kalėjime Gediminas neteko daug dantų

„Geriausias mokytojas gyvenime – tai patirtis. Jis labai brangiai ima, bet labai suprantamai išaiškina. Taip atsitiko ir Gediminui“, – filosofiškai pokalbį su lietuviu pradeda „Kalinio televizijos“ reporteris.

Keliolikos minučių įrašas, kuriame bendraujama pusiau rusiškai, pusiau angliškai – savotiška 23 metų Gedimino išpažintis.

„Aš čia – kaip miręs“, – kartojo Gediminas, ir nevengdamas sodraus rusiško keiksmažodžio aiškino apie tai, kaip neteko šeimos, draugų, kitų vertybių.

L.Baras guodžia Gediminą: „Neseniai kalbėjausi su tavo mama. Ji skambino pasidomėti, kaip tu čia laikaisi. Mama yra mama, ji už tave meldžiasi.“

„Kalinio televizijos“ žurnalistas klausė lietuvio, ko jis išmoko per daugiau nei 3 metus, praleistus Panamos kalėjime.

„Už vieną kelionę tau sumoka 6 000 dolerių, bet paskui tu moki – gyvendamas 6 metus tokiame kaip šis kalėjime. Jei manote, kad tai geras verslas, imkitės jo“, – Gediminas ragina pažiūrėti į jį ir niekada nemėginti pralobti iš narkotikų kontrabandos.

„Išmokau čia, kad galima daryti ir švarų biznį. Išmokau suprasti ir gerbti žmones“, – kalbėjo pašnekovas.

Kokie bus pirmi trys dalykai, kuriuos Gediminas padarys išėjęs į laisvę? Lietuvis atsakė, kad pirmiausia skubės pas motiną, po to – į bažnyčią ir pas medikus.

L.Baras pasiūlė Gediminui parodyti žandikaulį ir papasakoti, kaip neteko tiek daug dantų. Pasirodo, kai Gediminas pasiskundė kalėjimo daktarui, kad juos skauda, medikas dantis paprasčiausiai išrovė. Dar kelis dantis lietuvis prarado kovodamas už būvį su kitais kaliniais.

„Tau reiktų pagalvoti, kaip užsidirbti pinigų. Tu jau suaugęs vaikis“, – pašnekovą iš Lietuvos moko reporteris iš Rusijos.

Jis aiškina, kad su Lietuvos Respublikos pasu galima be problemų teisėtai keliauti kone po visą pasaulį – tai jaunimui atveria geras galimybes rasti pragyvenimo šaltinį.

L.Baras nepraleidžia progos bičiulį prieš kamerą pagirti – už tai, kad nebevartoja alkoholio, nesisvaigina narkotikais.

Pats Gediminas toliau dalijasi savo įgyta išmintimi: pasaulyje nėra „lengvų pinigų“, visus juos reikia uždirbti atkakliu darbu. Anot Gedimino, už šansą lengvai praturtėti tikrai neverta mokėti tokios kainos, kaip tenka jam – Panamos kalėjimas jo jaunystę pavertė tikru pragaru.

„Už vieną kelionę tau sumoka 6 000 dolerių, bet paskui tu moki – gyvendamas 6 metus tokiame kaip šis kalėjime. Jei manote, kad tai geras verslas, imkitės jo. Tačiau aš iš savo patirties galiu pasakyti, kad neverta“, – jaunimą, kuris gali susivilioti lengvu praturtėjimu dirbant narkotikų kurjeriu, ragina Gediminas.

Beje, į 15min.lt redakciją atsiųstame laiškelyje Gediminas prasitarė, kad šiame interviu pasakė ne visus svarbiausius dalykus.

„Gal galėtumėte parašyti padėkos žodį mūsų garbės konsulei Danai Brazdžiūnaitei? Jinai mumis čia rūpinasi kaip savo vaikais. Konsulė mums vertėjauja, domisi bylos eiga, suranda advokatus. Turėdama galimybę net aplanko. Tad norėčiau jai viešai padėkoti už rūpestį ir pagalbą“, – rašo perkėlimo į Lietuvos kalėjimą laukiantis Gediminas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius