Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 08 /11:12

Supainioję taikinius kaukėti kariai Panemunės kelyje apšaudė šeimos „Volkswagen“

Jurbarko rajone palei Nemuną vingiuojančiame kelyje šeimos VW automobilį apšaudė kaukėti kariškiai – jie galvojo, kad taikosi į mokymuose dalyvaujantį automobilį, o juo važiavusi šeima patyrė šoką. Kariuomenės atstovai tvirtina, kad iš ginklo vamzdžio nelėkė jokie šoviniai – tokiose pratybose tik imituojamas šūvio garsas.
Baziniai kariniai mokymai
Asociatyvinė iliustracija: baziniai kariniai mokymai / Vytauto Gadliausko nuotr.

Galima įsivaizduoti, kokį stresą ir išgąstį patyrė pora iš Tauragės apskrities, kai kelyje Kaunas–Jurbarkas automobilį apšaudė maskuojamas uniformas bei kaukes vilkintys ginkluoti vyrai.

15min.lt žiniomis, mikroautobusiuku vyko Vokietijos pilietis ir lietuvė. Ji 15min.lt teigė šia tema kalbėti nenorinti. 

Antradienį Policijos departamentas pranešė, kad pirmadienį 12 val. 22 min. Tauragės apskrities VPK buvo gautas moters (gimusios 1956 m.) pranešimas, jog Jurbarko r., kelyje Kaunas-Jurbarkas-Šilutė-Klaipėda, jai su vyru važiuojant automobiliu „VW Kombi“, jų mikroautobusiuką apšaudė maskuojamas uniformas bei kaukes vilkintys ginkluoti vyrai.

Luko Pilecko nuotr. /Miškai prie Viešvilės
Luko Pilecko nuotr. /Miškai prie Viešvilės

Kad šaudyta iš netikrų kulkų, moteris pastebėjo tik vyrui automobiliu atvykus į Žukų kaimą Pagėgių savivaldybėje.

Dėl minėto incidento, pranešėjos teigimu, ji ir jos vyras patyrė išgąstį ir stresą.

Nustatyta, kad minėtoje vietoje vyko Krašto apsaugos ministerijos (KAM) mokymai. 

Pratybose kaip taikinys turėjo dalyvauti panaši transporto priemonė, todėl per klaidą buvo apšaudytas automobilis „VW Kombi“.

Kariuomenės atstovas: pratybose ginklai tik skleidžia garsą

Kaip 15min.lt pasakojo Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų vadovybės vado asmeninio štabo viešųjų ryšių karininkas Andrius Dilda, tokiose pratybose yra tik imituojamas šūvio garsas.

Yra naudojami specialūs garsiniai šoviniai, kurie tik imituoja šūvio garsą. Iš ginklo vamzdžio neišskrenda niekas.

„Yra naudojami specialūs garsiniai šoviniai, kurie tik imituoja šūvio garsą. Iš ginklo vamzdžio neišskrenda niekas. Pavojus žmonėms tikrai nebuvo kilęs. Galbūt garsas, dūminiai užtaisai, netikėtumo faktorius gal šiek tiek streso ir sukėlė, bet pavojus nebuvo kilęs“, – tikino jis. 

A.Dilda pasakojo, kad kai poros „VW Kombi“ pravažiavo pro karius, mašinai iš paskos pasirodė automobilis, kuris ir turėjo dalyvauti pratybose. Supratę, kad suklydo, kariai nusekė automobiliui iš paskos. 

„Tie žmonės, kurie vykdė operaciją, iškart nuvažiavo iš paskos pirmajai mašinai. Kartu atvyko į policiją, atsiprašė, pašnekėjo, paaiškino situaciją ir pasakė, kad viskas tvarkoje“, – teigė A.Dilda. 

Pora buvo parašiusi pareiškimą policijai, tačiau po pokalbio su kariuomenės atstovais, jį atsiėmė.

Vytauto Gadliausko nuotr./Baziniai kariniai mokymai
Vytauto Gadliausko nuotr./Asociatyvinė iliustracija: baziniai kariniai mokymai

Jurbarko rajone vykusiose Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų karių mokymuose pratybų vietovėje esančiu keliu važiavę civiliai asmenys per klaidą buvo palaikyti pratybų dalyviais.

Automobilis buvo tos pačios spalvos ir markės

Antradienį Lietuvos kariuomenė pranešė, kad kelyje Kaunas-Jurbarkas-Šilutė-Klaipėda prie Žukų kaimo vykusiose pratybose Lietuvos kariai mokėsi vykdyti pasalą, kurioje turėjo dalyvauti Lietuvos kariuomenės tarnybinis automobilis „VW Caddy“.

„Gyventojų automobilis, kuriuo jie važiavo pratybų vietovėje, buvo tos pačios spalvos ir markės kaip pratybose priešiškas pajėgas imitavusių karių“, – teigiama pranešime. 

Mokymų organizatoriai ir juose dalyvavę kariai atsiprašė į incidentą papuolusių asmenų, kurie dėl pratybose naudojamų imitacinių garsinių šaudmenų ir dūmų užsklandos patyrė išgąstį.

Mokymų organizatoriai ir juose dalyvavę kariai atsiprašė į incidentą papuolusių asmenų, kurie dėl pratybose naudojamų imitacinių garsinių šaudmenų ir dūmų užsklandos patyrė išgąstį.

Apie pratybas, vykstančias miestuose ir apgyvendintose teritorijose, tarp jų ir apie šias pratybas Jurbarko ir Tauragės r. Lietuvos kariai yra iš anksto informavę vietos savivaldybes ir policiją.

Pratybų organizatoriams talkina Karo policijos ir Karo medicinos tarnybos pareigūnai, ir kitų institucijų darbuotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius