Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžiečiai dviračiais iš Baltarusijos gabeno kontrabandinius rūkalus (nuotraukos)

Švenčionių rajone pasalą surengę pasieniečiai sulaikė du panevėžiečius, kurie specialiai pritaikytais dviračiais neteisėtai kirto sieną su Baltarusija ir iš ten į Lietuvą atvežė 5 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių. Įkliuvo ir įtariamas jų talkininkas Švenčionių rajono gyventojas.
Sulaikytas panevėžiečio dviratis
Sulaikytas panevėžiečio dviratis / VSAT nuotr.
VSAT nuotr./Sulaikyti panevėžiečių dviračiai
VSAT nuotr./Sulaikyti panevėžiečių dviračiai

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, antradienį VSAT Ignalinos rinktinės operatyvininkai ir Specialiosios paskirties būrio pareigūnai Švenčionių rajone ties Šiaudiniškės kaimu užfiksavo, kaip du asmenys, stumdami dviračius, miškingoje vietovėje kirto sieną į Baltarusijos pusę.

Netrukus jie vežini 4 dėžėmis grįžo į Lietuvą. Pažeidėjai nė neįtarė, kad yra stebimi netoliese pasislėpusių pasieniečių.

Šie, keisdamiesi informacija su kolegomis Baltarusijoje, nusprendė kol kas pažeidėjų nesulaikyti ir leisti jiems atsigabenti visą šalyje kaimynėje paruoštą krovinį.

Cigarečių dėžes šie paliko miške prie sienos ir darsyk vedini dviračiais perėjo į Baltarusijos teritoriją. Kai su 3 dėžėmis vėl grįžo į Lietuvą, VSAT pareigūnai pažeidėjus sulaikė.

VSAT nuotr./Sulaikytas panevėžiečio dviratis
VSAT nuotr./Sulaikytas panevėžiečio dviratis

Paaiškėjo, kad tai 21 metų ir 36-erių Panevėžio gyventojai.

Iš viso jie atgabeno 3 500 pakelių cigarečių „Minsk Superslims“ ir 1 500 pakelių „Premjer 7“ su Baltarusijos banderolėmis. Visas šis krovinys buvo sukištas į 7 dėžes.

Jas panevėžiečiai vežė specialiai pritaikytais dviračiais, kurių priekyje ir gale buvo pritvirtinti savadarbiai laikikliai dėžėms gabenti.

VSAT Ignalinos rinktinės operatyvininkai netrukus ties Šiaudiniškės kaimu sulaikė ir 40-metį Švenčionių rajono gyventoją. Vyras įtariamas prisidėjęs prie kontrabandos gabenimo.

Pasieniečiai dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėjo ikiteisminį tyrimą. Švenčionių rajono gyventoją jie uždarė į areštinę, o panevėžiečius apklausė ir paleido.

Cigaretės ir dviračiai saugomi Ignalinos rinktinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius