-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžietis pralobo iš nelegalios prekybos automobilių technika ir detalėmis, šešėlinės prekybos byla perduota teismui

Panevėžio apygardos teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje 35 metų panevėžietis M.Ž. kaltinamas neteisėta komercine veikla stambiu mastu, nusikalstamu būdu įgytų pinigų legalizavimu ir kitais nusikaltimais finansų sistemai – neteisėtu svetimų asmenų elektroninių mokėjimo priemonių bei jų tapatybės patvirtinimo duomenų panaudojimu, neteisėtu finansinių operacijų inicijavimu.
Temidė, teisingumo deivė
Temidė, teisingumo deivė / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Šešėlinės ekonomikos nusikaltimo tyrimui vadovavusio Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroro teigimu, byloje nustatyta, kad šis kaltinamasis iš nelegalios prekybos automobilių technika ir detalėmis per kelerius metus gavo beveik keturis milijonus litų pajamų ir nesumokėjo daugiau kaip 238 tūkst. litų pajamų mokesčio valstybei.

Tai dar viena Panevėžio apygardos prokuratūros kartu su Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba ir Valstybine mokesčių inspekcija baigta tirti baudžiamoji byla dėl milijonines pajamas gavusių organizuotos grupės narių padarytų nusikaltimų. Panevėžio apygardos prokuratūra praneša, kad kitų jos narių bylos perduotos nagrinėti arba jau išnagrinėtos teisme.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, šis panevėžietis, neįregistravęs įmonės ir netvarkęs buhalterinės apskaitos, duomenis apie parduodamas naudotas paklausą turinčių automobilių vaizdo, garso ir navigacinę techniką, automobilių detales ir aparatūrą paskelbdavo internetinėje erdvėje, o klientai pinigus pervesdavo į jo ir pažįstamų asmenų banko sąskaitas. Šiomis sąskaitomis naudodavosi kaltinamasis, kuris su svetimų asmenų elektroninėmis mokėjimo priemonėmis – mokėjimo kortelėmis ir jų naudotojų tapatybės patvirtinimo duomenimis atlikdavo finansines operacijas.

Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroro nutarimu laikinai apribotos kaltinamojo ir jo sutuoktinės bei artimųjų nuosavybės teisės į pinigines lėšas kelių bankų sąskaitose.

Baudžiamasis kodeksas už siekimą nuslėpti ar įteisinti savo paties ar kito asmens pinigus ar turtą, žinant, kad jie įgyti nusikalstamu būdu, už atlikimą su tuo turtu ar pinigais ar jų dalimi susijusias finansines operacijas, sandorių sudarymą ar jų naudojimą ūkinėje, komercinėje veikloje ar melagingą nurodymą, kad tai gauta iš teisėtos veiklos, baudžiama laisvės atėmimu iki septynerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius