-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Panevėžio kriminalistai čiupo du automobilius pavogusį ir dar per 30 apvogusį vaikiną

Vagystėmis Panevėžio mieste bei rajone įtariamas 21 metų jaunuolis buvo sulaikytas šią savaitę. Manoma, kad Panevėžio kriminalistų sučiuptas vaikinas yra pavogęs mažiausiai du automobilius, o dar maždaug trisdešimt – apvogęs.
Vagystė iš automobilio
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

Panevėžio apylinkės prokuratūros prokuroras Paulius Jasiukaitis šiandien kreipėsi į teismą, prašydamas vaikinui skirti griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą.

Nuo šių metų vasaros vidurio Panevėžyje bei jo apylinkėse itin pagausėjo vagysčių iš automobilių. Juos, paliktus daugiabučių ar nuosavų namų kiemuose, savininkai po nakties rasdavo apvogtus, iš jų dingdavo vertingi daiktai.

Dviems panevėžiečiams dar labiau nepasisekė – rugsėjo bei spalio mėnesiais buvo pavogti jų automobiliai BMW, kurių vertė daugiau nei 6 tūkst. eurų.

Dėl šių vagysčių Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai atlieka ikiteisminius tyrimus, kuriems vadovauja Panevėžio apylinkės prokuratūros prokuroras P.Jasiukaitis. Pagal nusikaltimų braižą įtariant, kad vagystes galimai vykdo tie patys asmenys, policijos pareigūnai, atlikdami intensyvius procesinius veiksmus, nustatė įtariamąjį – 21 metų jaunuolį.

Vagysčių ikiteisminiams tyrimams vadovaujantis prokuroras P.Jasiukaitis lapkričio 30 dieną kreipėsi į teismą, prašydamas Panevėžyje gyvenantį, tačiau gyvenamąją vietą Didžiojoje Britanijoje deklaravusį įtariamąjį suimti. Prokuroro teigimu, lapkričio 28 dieną sulaikytas asmuo gali bėgti į užsienį ir slėptis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ar teismo bei gali trukdyti procesui.

Pareigūnai įtaria, kad vagystės yra niekur nedirbančio, anksčiau jau teisto Lietuvoje ir užsienyje jaunuolio pagrindinis pragyvenimo šaltinis, todėl jis ir toliau gali vykdyti nusikalstamas veikas.

Šią savaitę sulaikius įtariamąjį, policijos pareigūnai intensyviai ieško pavogtų daiktų, nustatinėja juos įsigijusius asmenis.

Panevėžio apylinkės teismo Panevėžio rūmų teisėjas patenkino prokuroro pareiškimą ir įtariamajam skyrė suėmimą 3 mėnesiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius