Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžio kriminalistai sulaikė grupelę narkotikus platinusių jaunuolių

Panevėžio policijos pareigūnai išaiškino grupę jaunų asmenų, kurie patys vartojo ir platino itin pavojingus kvaišalus, trečiadienį praneša Panevėžio apskrities VPK.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Panevėžio apskrities VPK nuotr.

Pareigūnai užkirto kelią narkotikų platinimui, kai narkotinės medžiagos – kanapės (dar vadinamos žole ar marihuana) – apdorojamos kitomis sintetinėmis medžiagomis. Įtariama, kad narkotikai būdavo apipurškiami ir prisodrinami psichotropine medžiaga metamfetaminu arba kitokiomis pavojingomis stipriai veikiančiomis medžiagomis.

Pareigūnai tiria, ar prekeiviai, siekdami didesnio poveikio ir platesnio vartotojų rato, galėjo kanapes apdoroti tirpikliais, skiedikliais ir kitokiomis net buitinės ar statybinės chemijos medžiagomis.

Toks derinys ypač pavojingas žmogaus sveikatai, nes degios ir žmogaus gyvybei pavojingos medžiagos, sumaišytos su narkotinėmis medžiagomis, gali veikti nenuspėjamai, negrįžtamai pažeisti žmogaus psichiką, naikinti vidinius organus.

Manoma, kad taip „patobulinta“ narkotinė medžiaga buvo skirta stipresniam poveikiui ir aštresniems pojūčiams, ignoruojant jos kokybę ir šalutinius poveikius.

Pasak pareigūnų, baisiausia, kad minėtos narkotinės medžiagos daugiausia buvo platinamos labai jauniems žmonėms. Už vieną dozę prekeiviai tikėdavosi gauti nuo 10 iki 12 eurų.

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai rugsėjo pabaigoje sulaikė keturis vyrus ir moterį, kurie įtariami neteisėtai disponavę šiomis narkotinėmis medžiagomis – T. V. (gim. 1995 m.), J. J. (gim. 1996 m.), J. O. (gim. 1992 m.), G. G. (gim. 1998 m.) ir I. N. (gim. 1992 m.). Visi jauni narkotikais disponavę asmenys yra panevėžiečiai.

Iki šiol policijai žinomas buvo tik J. J. (gim. 1996 m.), kuriam pradėta teisena dėl kitokio pobūdžio nusikaltimo – sukčiavimo. Įtariama, kad du iš įtariamųjų – T. V. ir J. J. – minėtas narkotines medžiagas ne tik mėgino patys, bet ir platino kitiems asmenims.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Įtariamiesiems pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti.

Už tai gresia laisvės atėmimas nuo dvejų iki aštuonerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius