Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Panevėžio melioracijos“ ir savivaldybės darbuotojų byloje nuteisti trys asmenys

Panevėžio apygardos teismas nuteisė tris esamus ir buvusius rajono savivaldybės darbuotojus dėl piktnaudžiavimo padedant įmonei „Panevėžio melioracija“ laimėti viešuosius pirkimus, trečiadienį pranešė prokuratūra.
Panevėžio rajono savivaldybė
Panevėžio rajono savivaldybė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

BNS žiniomis, kaltais pripažinti Antanas Berežanskis, Algis Dzikas ir Raimonda Čereškienė.

Panevėžio rajono savivaldybės administracijos Žemės ūkio skyriaus vyriausiajam specialistui A. Berežanskiui ir buvusiam šio skyriaus vyriausiajam specialistui A. Dzikui buvo pareikšti kaltinimai dėl piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo, o Statybos ir infrastruktūros skyriaus vyriausiajai specialistei R. Čereškienei – dėl piktnaudžiavimo.

A. Berežanskiui skirta 3 tūkst. 766 eurų, A. Dzikui – 5 tūkst. 640 eurų, R. Čereškienei – 5 tūkst. 564 eurų baudos.

Toks nusprendimas gali būti skundžiamas.

Tyrimo duomenimis, organizuojant kai kuriuos viešuosius pirkimus Panevėžio rajono savivaldybėje, buvo sudarytos išskirtinės sąlygos juos laimėti bendrovei „Panevėžio melioracija“.

Tai, kad minėta bendrovė kartu su dar keliomis Aukštaitijos regiono įmonėmis yra padariusi Konkurencijos įstatymo pažeidimų, 2019-aisiais konstatavo ir Konkurencijos taryba, įvertinusi teisėsaugos perduotą informaciją dėl ūkio subjektų veiksmų dalyvaujant Panevėžio, Pasvalio ir Biržų rajonų savivaldybių organizuotuose viešuosiuose pirkimuose kelių ir gatvių remonto bei melioracijos darbams pirkti.

Konkurencijos taryba už kartelinius susitarimus šias bendroves nubaudė piniginėmis baudomis. Bendrovei „Panevėžio melioracija“ buvo skirta 209 tūkst. 800 eurų bauda.

Įmonė „Panevėžio melioracija“ ir jos direktorius bei komercijos direktorius baudžiamojoje byloje buvo kaltinami dėl padėjimo piktnaudžiauti, tačiau teismas juos išteisino.

BNS žiniomis, kaltinti „Panevėžio melioracijos“ vadovai buvo tuometis gamybinio skyriaus vadovas Vidmantas Bernatavičius ir bendrovės akcininkas, buvusio rajono mero Povilo Žagunio sūnėnas Nerijus Žagunis.

Ketvirtadienį paskelbtu nuosprendžiu bendrovę „Panevėžio melioracija“ ir jos buvusį vadovą V. Bernatavičių išteisino, kaip jau nubaustus už jiems inkriminuojamas veikas kitų institucijų. Minėtos bendrovės komercijos direktorių N. Žagunį teismas išteisino kaip nepadariusį nusikalstamos veikos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius