Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžio mero korupcijos byloje teko išklausyti jau mirusio kaltinamojo žodžius

Šiandien Šiaulių apygardos teismas baudžiamojoje byloje, kurioje Panevėžio miesto savivaldybės meras Rytis Mykolas Račkauskas, mero patarėja Gintarė Maskoliūnienė ir privačiame sektoriuje konsultavimo, viešinimo srityje dirbęs vilnietis M. V. kaltinami piktnaudžiavimu, pradėjo kaltinamųjų apklausą. M. V. atžvilgiu, kuris buvo kaltinamas padėjimu piktnaudžiauti, byla yra nutraukta, kaltinamajam mirus.
Rytis Račkauskas
Rytis Račkauskas / Tautvydo Stuko nuotr.

Posėdžio pradžioje proceso dalyviams paprašius teismas pagarsino per ikiteisminį tyrimą dabar jau mirusiojo M. V. duotus parodymus.

Po to savo parodymus davė kaltinamoji Gintarė Maskoliūnienė.

Mero patarėja teismui sakė, jog savo kaltės nepripažįsta, anot kaltinamosios, nieko savo naudai ji nedariusi, visi darbai buvę atlikti savivaldybės labui. Kaltinamoji negalėjo prisiminti visų įvykio detalių, todėl nenorėdama suklysti atsakydama į užduodamus klausimus kartu su gynėju prašė išklausyti vaizdo įrašus. Kitame teismo posėdyje numatyta tęsti kaltinamųjų apklausą.

Kaltinamoji mero patarėja negalėjo prisiminti visų įvykio detalių, todėl prašė remtis ankstesnių jos apklausų vaizdo ir garso įrašais.

Bylos duomenimis, Panevėžio meras, talkinant patarėjai, galbūt davė neteisėtus nurodymus miesto savivaldybės administracijos tarnautojams. Įtariama, taip buvo siekiama, kad organizuojamų viešinimo ir komunikacijos srities viešųjų pirkimų konkursų, organizuojamų savivaldybės, laimėtoja taptų su M. V. susijusi įmonė. Taip pat gali būti, jog su šiuo asmeniu iš anksto buvo suderintos paslaugų kainos, perkamų paslaugų apimtys, kitos detalės. Buvo susitarta ir dėl tolesnio bendradarbiavimo, kad konsultacines paslaugas Panevėžio miesto savivaldybė ir ateityje pirks iš vilniečio atstovaujamos bendrovės.

Baudžiamoji byla, kurioje ikiteisminį tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos, prokuratūros pareigūnai, Šiaulių apygardos teisme pradėta nagrinėti dar 2019 m. metų vasarą, primenama ketvirtadienį teismo paviešintame pranešime.

Kitas teismo posėdis numatytas: lapkričio 13 d. 9.30 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius