Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžio policija išgelbėjo gimnazistę, kurią nusikaltėliai ketino paversti prostitute

Panevėžio pareigūnai išsiaiškino dar vieną įžūlų prekybos žmonėmis atvejį, kai nusikaltėliai į šią pelningą, bet nusikalstamą veiką bandė prievarta įtraukti ir nepilnametę.
Filmo „Pabėgimas iš Saulės miesto“ („Escaping Sunshine“) akcija
Asociatyvi iliustracija: filmo „Pabėgimas iš Saulės miesto“ („Escaping Sunshine“) reklaminė-socialinė akcija. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Už bandymą pelnytis iš prekybos žmonėmis gresia laisvės atėmimas.

Prekyba žmonėmis – viena pelningiausių nusikalstamų veiklų pasaulyje. Verbavimo būdai, kuriais žmonės įviliojami į šiuos spąstus, nuolat kinta, tokio pobūdžio nusikalstama veika užsiimantys asmenys lengvai pasinaudoja bet kokiomis žmogui nepalankiomis aplinkybėmis.

Policijos pareigūnai išsiaiškino, kad 35 metų panevėžietis R.B., atliekantis bausmę už kitus praeityje padarytus nusikaltimus, veikdamas kartu su to paties miesto 35 metų gyventoja E.K., apgaulės būdu melagingai žadėdamas gerai apmokamą darbą, įkalbėjo nukentėjusiąją iš uostamiesčio atvykti į Panevėžį, tikėdamasis pelnytis iš merginos prostitucijos.

Nukentėjusioji, patikėjus melagingais pažadais ir atvykus į Panevėžį, buvo apgyvendinta išnuomotame bute ir verčiama verstis prostitucija. Visiškai nuo R.B. ir kitų asmenų priklausoma prekybos žmonėmis auka buvo nuolat bauginama, šantažuojama, kontroliuojama, prieš ją buvo vartojamas fizinis smurtas. Skelbimai dėl merginos teikiamų seksualinių paslaugų buvo publikuojami internetiniuose tinklalapiuose.

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, bendradarbiaudami su Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorais, nustatė ir 2018 m. sausio mėn. pradžioje dėl prekybos žmonėmis, vaiko pirkimo arba pardavimo, pelnymosi iš kito asmens ir nepilnamečio asmens prostitucijos įtarimus pareiškė gerai policijai žinomam R.B., gim. 1983 m., šiuo metu atliekančiam laisvės atėmimo bausmę, ir E.K., gim. 1983 m. Pareigūnai išsiaiškino, kad laisvėje turint bendrininkų, laisvės atėmimo bausmė – ne kliūtis planuoti ir daryti kitus nusikaltimus.

Tyrimo metu teisėsaugos pareigūnai taip pat gavo duomenų, jog į prostitucijos tinklą bandoma įtraukti dar vieną nepilnametę, gimnazistę. Pareigūnų bendradarbiavimas ir laiku gauta informacija padėjo itin greitai ir efektyviai atskleisti sunkius nusikaltimus ir užkirsti kelią skaudžioms pasekmėms.

Panevėžio apskrities VPK nuotr./Bylos įkalčiai
Panevėžio apskrities VPK nuotr./Bylos įkalčiai

Ikiteisminis tyrimas atliekamas dėl prekybos žmonėmis, lygtinio paleidimo iš pataisos įstaigų taisyklių nesilaikymo, pelnymosi iš kito asmens prostitucijos (LR BK 147 str. 1 d., 157 str. 1 d., 307 str. 1 d., 307 str. 3 d.). Noras pasipelnyti iš prekybos žmonėmis įtariamiesiems gali grėsti net 12 metų laisvės atėmimu, pažymima Panevėžio apskrities VPK atstovų antradienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius