Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžio policija sučiupo stambią narkotikų platintojų gaują – per kratas rasta 22 kg kvaišalų už 800 tūkst. litų

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai ir Panevėžio apygardos Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai sulaikė Panevėžyje veikusią organizuotą asmenų grupę.
Pas įtariamuosius rastus narkotikus pareigūnai vežė maišais
Pas įtariamuosius rastus narkotikus pareigūnai vežė maišais / Policijos nuotr.

Kaip rašoma policijos pranešime, po ilgalaikio tyrimo praėjusią savaitę Panevėžio apskrities pareigūnai sulaikė šešis asmenis, įtariamus organizuotoje grupėje neteisėtu disponavimu labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų turint tikslą jas platinti, tokių medžiagų platinimu, neteisėtu jų disponavimu Panevėžio mieste. 

Sulaikyti panevėžiečiai T.K. (gim. 1980 m.), anksčiau teistas, buvęs sulaikytas Vokietijoje, G.Z. (gim. 1981 m.), anksčiau teistas už viešosios tvarkos trikdymą, taikytas Lietuvos Respublikos organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymas, A.U. (gim. 1976 m.), anksčiau teistas už nesunkų sveikatos sutrikdymą, neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti, G.K. (gim. 1968 m.), anksčiau teistas už vagystę, T.I. (gim. 1989 m.), anksčiau teistas už vagystes, buvęs sulaikytas Švedijoje, taikytas Lietuvos Respublikos organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymas, ir anksčiau neteista J.V. (gimusi 1973 m.), siejami su viena Panevėžio mieste veikiančia organizuota nusikalstama grupuote.

Manoma, kad Panevėžyje buvo organizuotas platus narkotinių medžiagų, t.y., kanapių, platinimo tinklas. Įtariama, kad šių medžiagų platinimą organizavę asmenys veikė labai atsargiai - narkotinės medžiagos buvo perduodamos tik patikimiems asmenims iš rankų į rankas, kvaišalai platinami gatvėse, butuose, baruose, automobiliuose.

Sulaikius įtariamuosius skirtingose Panevėžio miesto ir rajono vietose atlikta 13 kratų. Kratų metu rasta apie 22 kg narkotinių medžiagų - kanapių ir jų dalių. Įtariamieji, realizavę gatvėje kvaišalus, tikėjosi uždirbti apie 800 tūkst. litų ir būtų išplatinta 22 tūkst. dozių žolės.

2013 m. gruodžio mėn. 5 d. Panevėžio m. apylinkės teismas leido suimti įtariamuosius. Keturiems skirtas suėmimas 3 mėnesiams, dviems - 1 mėnesiui. Atliekamas didelės apimties ikiteisminis tyrimas, įtariamųjų ratas gali plėstis.

Panevėžio pareigūnai prašo Panevėžio apskrities gyventojų, turinčių informacijos apie narkotinių medžiagų platinimą ar platintojus, paskambinti darbo dienomis tel. (8 45) 503 013, vengiantys viešumo gali skambinti anoniminiu tel. (8 45) 503 333, arba parašyti anoniminiu elektroniniu adresu panevezioontb@gmail.com.

Lietuvos įstatymai numato, kad tas, kas neteisėtai gamino, perdirbo, įgijo, laikė, gabeno ar siuntė narkotines ar psichotropines medžiagas turėdamas tikslą jas parduoti ar kitaip platinti arba pardavė ar kitaip platino narkotines ar psichotropines medžiagas, baudžiamas laisvės atėmimu nuo dvejų iki aštuonerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius