-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžio policininkai sučiupo neblaivius medžiotojus

Šeštadienį apie 17 val. ties Panevėžio miesto šiauriniu aplinkkeliu pareigūnai sustabdė automobilį „Ford Galaxy“, vairuojamą S.M. (gim. 1968 m.). Automobiliu važiavo penki medžiotojai. Panevėžio policija praneša, kad keturi iš jų buvo neblaivūs.
Vilkų medžioklė Baltarusijoje
Medžioklė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Panevėžys

Kaip informuoja Panevėžio policija, gavę pranešimą, kad nuo Bernatonių kaimo Panevėžio link važiuoja medžiotojai, kurie gali būti neblaivūs, pareigūnai sustabdė automobilį ir patikrino vairuotojo ir medžiotojų blaivumą.

Vairuotojui nustatytas 0,39 promilės girtumas – leidžiamoji norma neviršyta. Keturi medžiotojai pažeidė Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 194 straipsnį „Ginklo, šaudmenų nešiojimas, gabenimas, kai tai daro neblaivus, apsvaigęs nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų svaigiųjų medžiagų asmuo“.

Policija primena, kad ginklo, šaudmenų nešiojimas, gabenimas, kai tai daro neblaivus asmuo, kuriam nustatomas lengvas neblaivumo (girtumo) laipsnis (nuo 0,41 promilės iki 1,5 promilės), užtraukia baudą nuo dviejų šimtų iki keturių šimtų litų.

Ginklo, šaudmenų nešiojimas, gabenimas, kai tai daro neblaivus asmuo, kuriam nustatomas vidutinis neblaivumo (girtumo) laipsnis (nuo 1,51 promilės iki 2,5 promilės), užtraukia baudą nuo keturių šimtų iki aštuonių šimtų litų.

Ginklo, šaudmenų nešiojimas, gabenimas, kai tai daro neblaivus asmuo, kuriam nustatomas sunkus neblaivumo (girtumo) laipsnis (nuo 2,51 promilės ir daugiau), arba apsvaigęs nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų svaigiųjų medžiagų asmuo, patikrinimo dėl neblaivumo (girtumo) ar apsvaigimo vengimas, taip pat alkoholio, narkotinių, psichotropinių ar kitų svaigiųjų medžiagų vartojimas panaudojus ginklą, kol bus patikrintas neblaivumas (girtumas) ar apsvaigimas arba bus atsisakyta tai atlikti, užtraukia baudą nuo penkių šimtų iki vieno tūkstančio litų arba ginklo, šaudmenų konfiskavimą.

Medžiotojams A.D. (gim. 1925 m.) nustatytas 0,65, V.G. (gim. 1969 m.) - 1,74 prom., A.G. (gim. 1968 m.) - 1,46 prom., Z.P. (gim. 1958 m.) - 0,41 promilės girtumai.

Pareigūnai perspėja, kad grįžtančių iš medžioklės medžiotojų blaivumas bus tikrinimas ir ateityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius