Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžio prokuratūra per tris mėnesius bandys ištirti bylą dėl galimo Romualdo Boreikos ir jo žmonos neteisėto praturtėjimo

Panevėžio apygardos prokuratūra atliks Generalinės prokuratūros atnaujintą ikiteisminį tyrimą dėl buvusio Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovo Romualdo Boreikos ir jo žmonos galimo neteisėto praturtėjimo.
Romualdas Boreika su žmona, buvusia Seimo nare Violeta Boreikiene
Romualdas Boreika su žmona, buvusia Seimo nare Violeta Boreikiene / „Scanpix“ nuotr.

Prokuroras Saulius Daunoravičius penktadienį BNS sakė, kad tyrimas nebus pavestas jokiai kitai institucijai, jį atliks Panevėžio apygardos prokuratūra. Tyrimui atlikti nustatytas trijų mėnesių terminas.

„Vyksta tyrimas, vėliau bus sprendimai. Suėjus tyrimo terminui, tyrimas bus tęsiamas arba bus priimtas kitoks sprendimas“, – BNS sakė S.Daunoravičius.

Detaliau tyrimo veiksmus jis atsisakė komentuoti.

Generalinės prokuratūros prokuroras Raimondas Petrauskas BNS yra sakęs, kad atliekant ikiteisminį tyrimą turi būti atsakyta į visus klausimus ir ištirtos visos aplinkybės.

Jis birželio pabaigoje priėmė nutarimą atnaujinti praėjusių metų pabaigoje nutrauktą ikiteisminį tyrimą dėl R.Boreikos ir jo sutuoktinės socialdemokratės Violetos Boreikienės galimo neteisėto praturtėjimo.

Anot R.Petrausko, Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Ričardas Gailevičius nutraukdamas tyrimą konstatavo, kad nenustatyta nusikalstamos veikos požymių.

Manome, kad senatis nesuėjo, o prokuroras manė, kad suėjo. Kai atliks tyrimą, viską įvertins, bus matyti.

„Tačiau kaip žinote iš viešosios erdvės, buvo minima, jog asmenys, kurie buvo paminėti, kad suteikė paskolas, tai paneigė, – BNS yra sakęs R.Petrauskas. – Prokuroras rėmėsi kai kuriais specialistų paaiškinimais, kad tai tėra prielaidos. Manau, kad turi būti iki galo atlikti visi veiksmai, ir tada bus priimtas galutinis sprendimas“.

Be to, R.Petrausko teigimu, Kauno prokuroro vertinimu suėjo senatis galimiems neteisėtiems veiksmams, tuo metu jis mano, kad senaties terminas dar nesuėjo.

„Mes manome, kad senatis nesuėjo, o prokuroras manė, kad suėjo. Kai atliks tyrimą, viską įvertins, bus matyti“, – BNS sakė Generalinės prokuratūros prokuroras.

Ikiteisminis tyrimas dėl buvusio FNTT vadovo R.Boreikos turto nutrauktas praėjusių metų gruodžio pabaigoje. Tyrimui vadovavęs Kauno apygardos prokuratūros prokuroras R.Gailevičius konstatavo, kad Boreikų veiksmais perkant ir parduodant turtą nebuvo padaryta žala.

„Baudžiamoji byla nutraukta jiems nepadarius veikos, turinčios nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių. Atskiroje dalyje tyrimas nutrauktas ir dėl suėjusių baudžiamosios atsakomybės senaties terminų“, – pranešime spaudai teigė prokuroras.

Šis ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas gavus tuometinio premjero Andriaus Kubiliaus pranešimą.

R.Boreika iš FNTT vadovo pareigų atsistatydino 2010 metų gegužę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius