-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžio prokurorai perdavė teismui dar vieną šalyje ir užsienyje veikusios prekybos žmonėmis organizuotos grupės baudžiamąją bylą

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai perdavė nagrinėti apygardos teismui didelės apimties – 27 tomų nusikaltimų dorovei, vaikui ir šeimai, žmogaus seksualinio apsisprendimo laisvei ir neliečiamumui baudžiamąją bylą.
Bylos dokumentai
Bylos dokumentai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip informuoja Panevėžio apygardos prokuratūra, šioje byloje su organizuota grupe šalyje ir užsienyje veikusiems devyniems asmenims iš Panevėžio ir kitų miestų pateikti kaltinimai prekyba žmonėmis, vaiko pardavimu, nepilnamečio išžaginimu, įtraukimu į prostituciją ir pelnymusi iš kito asmens prostitucijos.

„Jaunų merginų, tarp jų net ir nepilnamečių, įtraukimas į prostituciją, pelnymasis iš prostitucijos ir prekyba žmonėmis šiuo metu yra įgavę platų tarptautinį mastą, tai yra viena labiausiai paplitusių organizuoto nusikalstamumo rūšių. Todėl šių bylų tyrimui skiriamas ypatingas dėmesys ir prioritetas. Per pastaruosius dvejus metus apygardos prokurorai į teismą perdavė 17 asmenų, kurie įtariami minėtais nusikaltimais. Nuveiktas didelis darbas, kurį geriausiai suvokti ir įvertinti gali pačios aukos – jaunos merginos, kurios apgaule ar prievarta buvo įtrauktos į šį pragaištingą ir be galo žmogų žeminantį liūną,“- teigia Panevėžio apygardos vyriausiasis prokuroras Justinas Pupka.

Šioje byloje ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai, tyrimą organizavo, kontroliavo ir jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Netrukus, gruodžio 13 d., Panevėžio apygardos teisme bus atversta dar viena Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorų perduota nusikaltimų žmogaus laisvei ir dorovei baudžiamoji byla, kurioje su organizuota grupe veikusiam asmeniui – Albanijos Respublikos piliečiui, gyvenusiam Jungtinėje Karalystėje, pateikti kaltinimai prekyba žmonėmis, įtraukimu į prostituciją ir pelnymusi iš kito asmens prostitucijos.

Tarp devynių nukentėjusiųjų – apgaule ir prievarta prieš septynerius metus į prekeivių suregztas pinkles patekusios ir išgabentos į užsienį dirbti prostitutėmis jaunos merginos iš Kauno, Kėdainių, Kaišiadorių, Jonavos ir Ukmergės rajonų.

Daug pastangų pareikalaujančias ir įrašytas į prokurorinės veiklos prioritetus prekybos žmonėmis bylas, susijusias su prostitucijos verslu, padeda tirti tarptautiniai teisiniai susitarimai ir geranoriška užsienio kolegų pagalba. Tiriant su organizuotu nusikalstamumu ir prekyba žmonėmis susijusias bylas tarptautinę teisinę pagalbą Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorams ne kartą suteikė Lietuvos nacionalinė narė Eurojuste Laima Čekelienė.

Tokio pobūdžio bylose taip pat daug nuveikta kartu dirbant su Lietuvos kriminalinės policijos biuro Prekybos žmonėmis tyrimo skyriaus pareigūnais. Pirmą kartą Panevėžio apygardos prokuratūros veiklos praktikoje atliekant ikiteisminį tyrimą buvo panaudotas konferencinis ryšys – nuotoliniu būdu buvo apklaustos trys nukentėjusiosios, gyvenančios Jungtinėje Karalystėje.

Gruodžio pabaigoje Panevėžio apygardos teisme numatoma skelbti nuosprendį prekyba žmonėmis kaltintai septynių asmenų organizuotai grupei, veikusiai Anykščių, Jonavos, Kėdainių, Kaišiadorių ir Panevėžio rajonuose, – šią 30 tomų baudžiamąją bylą prieš dvejus metus perdavė nagrinėti teismui Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Pabaigus nagrinėti šią nusikaltimų žmogaus laisvei ir dorovei baudžiamąją bylą, valstybinis kaltintojas už labai sunkius ir sunkius nusikaltimus žmogaus laisvei ir dorovei prekybos žmonėmis organizatoriams pasiūlė skirti įstatymų numatytas griežtas – šešiolikos ir penkiolikos metų laisvės atėmimo bausmes, jų bendrininkams – devynerių, septynerių ar šešerių metų laisvės atėmimo bausmes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius