-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžio rajone apvogtos 26 sodybos, trimis vagystėmis įtariami nepilnamečiai

Penkiolikmetis ir šešiolikmetis Panevėžio rajono gyventojai praėjusių metų gruodį per vieną naktį apvogę tris nuolat negyvenamas sodybas savo kaltę pripažino, dalį pavogtų daiktų parduoti nespėjo. Jiems teks atsakyti ne tik už vagystes, bet ir už turto sunaikinimą ar sugadinimą.
Vagystė
Iliustracinė nuotrauka: vagystė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

2012 metais Panevėžio rajone apvogtos 26 nuolat negyvenamos sodybos. Vagišius masina sodybose paliktas metalo laužas, įvairūs ūkiniuose pastatuose palikti padargai, sodo ir daržo technika. Iš namų vagiamos ne tik metalinės krosnių dalys, bet ir vaizdo, garso, buitinė technika, patalynė, indai, kiti namų apyvokos daiktai.

Šeimininkai, į savo sodybas šaltuoju metų laiku atvykstantys retai, apie vagystes policijai praneša vagišių pėdsakams seniai atšalus. Ir vagys pagrobtus daiktus spėja parduoti, dingta palikti pėdsakai. Tai apsunkina nusikaltimų tyrimus. Tačiau gruodžio 20 d. naktį trijų apvogtų sodybų savininkams dalį pavogtų daiktų pavyks atgauti, nes vogę asmenys nustatyti. Pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl vagystės. Tyrėjai mano, kad bus pradėtas ikiteisminis tyrimas ir dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo.

Panevėžio rajone, Paįstrio seniūnijoje, du nepilnamečiai apsilankė trijuose netoli vienas nuo kito esančiuose kaimuose. Jutiškių kaime nepilnamečiai, sulaužę duris ir langus, iš sodybos pagrobė garso aparatūrą, sodo ir buitinę techniką, metalo laužą. Nuostolis 1 tūkst. 125 litai. Sugadinto turto vertė – 1 tūkst. 100 litų.

Panevėžio apskrities VPK praneša, kad Kareiviškių kaime vaikinukai išlaužė dviejų automobilių dureles, sudaužė žibintus, pavogė įvairias automobilių detales. Šeimininkas nuostolius įvertino 460 litų. Petrauskynės kaime panevėžietė sodybos šeimininkė rado išdaužytas duris, langus, sulaužytas arkines duris, suniokotą parketą. Pasiėmę jiems patikusius daiktus, vaikinukai tos nakties žygius baigė, daiktus paslėpė. Sodybos šeimininkė nuostolius įvertino 8 tūkst. 920 litų.

Panevėžio rajono policijos komisariato kriminalistams įtarimą sukėlę nepilnamečiai į policijos akiratį nebuvo pakliuvę.
Penkiolikmetį augina viena mama, šešiolikmetis gyvena socialinės rizikos šeimoje, abu mokosi. Sulaikyti jie prisipažino vogę. Dalį daiktų pardavė, dalis surasta ir bus grąžinta savininkams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius