Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžio rajone gelbėtojai ištraukė keturkojį skenduolį: policija ėmėsi tyrimo

Šuo Berčiūnų tvenkinyje galėjo nuskęsti pats, ar jo gyvybę atėmė žiauriai pasielgęs žmogus? Atsakymo į šį klausimą ieškantiems pareigūnams, tikimasi, pagelbės gyvūnų mirčių priežastis išmanantys ekspertai.
Įvykio vietoje
Asociatyvi iliustracija: tvenkinys, gelbėtojai / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) pirmadienį paviešintoje savaitgalio įvykių suvestinėje yra slogus įrašas apie negyvą šunį, kurio mirties aplinkybės dar neaiškios. Gaisrininkų kronikoje jau konstatuojama, kad gyvūnas buvo „nuskandintas“, tačiau Panevėžio apskrities policija nei savaitgalį, nei pirmadienį apie šį įvykį neskelbia, nes joks ikiteisminis tyrimas formaliai dar nėra pradėtas. Sprendimas dėl tolimesnių veiksmų tikriausiai bus priimtas po to, kai pareigūnai gaus atsakymą iš ekspertų – kada šį šunį ištiko mirtis ir, svarbiausia, kokia buvo jos priežastis.

Specialiąsias tarnybas iškvietusi vietos gyventoja apie šuns žūties aplinkybes nieko papildomai nežinojo.

Panevėžio apskrities policijos atstovas Tadas Martinaitis 15min minėjo, kad specialiąsias tarnybas pirmoji iškvietė viena vietos gyventoja, vandens telkinyje Berčiūnų kaime (Panevėžio sen., Panevėžio r.) pastebėjusi keturkojį skenduolį. Kaip šuo žuvo, pranešėja šiuo atveju jokių žinių nepateikė, juolab iš slogaus vaizdo atrodė, kad nelaimėlio gyvūno palaikai vandenyje plūduriuoja jau ne pirmą dieną.

PAGD duomenimis, pirminis pranešimas fiksuotas penktadienio (2020-09-18) vakarą, apie 18.28 val.

Policijos komisariato budėtojas ugniagesiams tą pavakarę pranešė, kad reikalinga priešgaisrinių gelbėjimo pajėgų pagalba iš tvenkinio ištraukti nuskandintą šunį. Gelbėtojams atvykus, šuo plūduriavo Berčiūnų tvenkinio vandens paviršiuje, 6 m nuo kranto. Šuo iš vandens ištrauktas.

Tuo ugniagesių misija Berčiūnuose, Tvenkinio g., ir buvo baigta – įvykio aplinkybių tyrimo ėmėsi policijos pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius