-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 11 /2014 01 12

Panevėžio rajone per VW susidūrimą su stumbru sužaloti tėvai ir trys dukros, vyresnėlė ir vairuotojas – reanimacijoje

Šeštadienį Panevėžio rajone automobilis parbloškė į kelią išėjusį stumbrą. Įvykio metu nukentėjo visi automobiliu „Volkswagen Passat“ važiavę žmonės – penkių asmenų šeima. Gyvūnas žuvo vietoje.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Gyvūnas į kelią išbėgo Upytės seniūnijoje, netoli Vinkšnėnų kaimo. Avarijos metu automobiliu važiavo vyras su trimis dukromis.

Visiems ekipažo nariams prireikė medikų pagalbos, o vairuotojas į jų rankas pateko tik ugniagesiams supjausčius sumaitotą „Volkswagen Passat“. Vyrui buvo prispaustos kojos.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje

Ugniagesiai ekipažo narius vadina laimės kūdikiais

Susidūrimo metu gyvūnas perskriejo automobilio stogą, nusileido ant asfalto, tačiau dar sugebėjo atsistoti. Sukaupęs paskutines jėgas stumbras nušlubavo kelias dešimtis metrų ir krito. Automobilis po smūgio nuskriejo nuo kelio.

„Visa laimė, kad automobilis buvo sąlyginai žemas, ne koks minivenas. Tokiems susidūrimas su briedžiu, stumbru ar kitu dideliu gyvūnu baigiasi liūdniau. Sunkūs gyvūnai su visu stiklu įskrieja į saloną. Šiuo atveju šeimos nariams pasisekė, kad automobilis buvo žemesnis ir stumbras perskriejo per stogą“, – įvykio vietoje tvirtino Panevėžio APGV operacijų vadovas Raimondas Imbrasas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje

Papildyta sekmadienį: Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovų sekmadienį paviešintoje praėjusios paros nelaimių suvestinėje užfiksuota, kad sausio 11 d. apie 17.40 val. Panevėžio r., kelio Kėdainiai – Krekenava – Panevėžys 37-ame kilometre A.P., gimęs 1968 m. gyvenantis Panevėžyje, vairuodamas automobilį „VW Passat“, partrenkė staiga jam iš kairės pusės į važiuojamąją dalį išbėgusį stumbrą.

Eismo įvykio metu nukentėjo vairuotojas ir keleivės.

Respublikinėje Panevėžio ligoninėje vairuotojui nustatyta galvos trauma, vyriškis paguldytas į Intensyviosios terapijos skyrių. Jo dukrai keleivei E.P., gimusiai 1991 m., nustatytas smegenų sukrėtimas, mergina irgi paguldyta į reanimaciją.

Vidurinei sesei G.P., gimusiai 1993 m., nustatytas smegenų sukrėtimas, ji paguldyta į Neurochirurginį skyrių.

Tuo tarpu jaunėlei I.P., gimusiai 1996 m., diagnozuotas tik dešiniojo kelio sumušimas, o motinai R.P., gimusiai 1968 m. – nestiprus galvos sumušimas.

Abi pastarosios išleistos gydytis į namus.

Laisvėje gyvenantys stumbrai partrenkiami ne pirmą kartą

Skaičiuojama, kad Panevėžio rajone laisvėje gyvena per 20 stumbrų. Veikiausiai gyvūnai galėjo sumanyti kirsti važiuojamą dalį, o į avariją patekus maždaug pusantros tonos sveriančiam bandos vedliui likę stumbrai paspruko. Mirtinai sužalotą stumbrą įpareigoti pasiimti medžiotojai.

Tai ne pirmasis atvejis, kai Panevėžio rajone partrenkiamas į kelią išėjęs stumbras. Paskutinį kartą gyvūnas po automobiliu pateko prieš penkerius metus. Tuomet stumbras buvo partrenktas netoli Ėriškių gyvenvietės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius