-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžio teismas atsisakė priimti Neringos Venckienės skundą stabdyti sprendimą dėl vaiko perdavimo

Panevėžio apygardos teismas atsisakė priimti teisėjos Neringos Venckienės skundą, kuriuo ji prašė stabdyti Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimo, kuriuo jos globojama dukterėčia grąžinama motinai Laimutei Stankūnaitei, vykdymą.
Neringa Venckienė
Neringa Venckienė / BFL nuotr.

Panevėžio apygardos teismo nutartis, kad nėra pagrindo priimti N.Venckienės prašymą dėl laikinosios apsaugos priemonės – apylinkės teismo nutarties vykdymo stabdymo, yra galutinė ir neskundžiama.

Teismo atstovė spaudai Jolita Gudelienė BNS penktadienį sakė, kad pagal Civilinio proceso kodeksą toks prašymas Panevėžio apygardos teisme negali būti nagrinėjimas, kadangi šis teismas neturi pačios bylos, o pareikalauti jos iš sprendimą priėmusio teismo nėra pagrindo.

Jeigu dėl sprendimo būtų paduotas apeliacinis skundas, byla iš Kėdainių būtų perduota Panevėžio teismui.

Jeigu Kėdainių teismo sprendimas būtų apskųstas apeliacine tvarka, teismas kartu spręstų šalių paduotus prašymus. Vaiko globos taip pat siekusi Drąsiaus Kedžio sesuo teisėja N.Venckienė skundą gali paduoti per 30 dienų.

„Dabar neturim pagrindo nei reikalauti bylos, nei priimti prašymą“, – BNS sakė J.Gudelienė.

Pagal gruodžio 16 dieną priimtą Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimą L.Stankūnaitei mergaitė turi būti perduota ne vėliau kaip per 14 dienų nuo sprendimo priėmimo, nepaisant to, ar bus paduotas apeliacinis skundas. Teismas taip pat įpareigojo ilginti motinos ir dukros pasimatymų laiką.

L.Stankūnaitė dėl teismo sprendimo įvykdymo yra kreipusis į Kauno antstolę. Antstoliai teigia, kad prievarta mergaitės iš Kedžių šeimos neperdavinės, tačiau, jei N.Venckienė nevykdys teismo sprendimo, jai grės baudos.

Kėdainių teismas pernai gegužę taip pat buvo nusprendęs perduoti D.Kedžio dukrą mamai. Tada Garliavoje susirinkę žmonės neleido antstoliui vykdyti teismo nutarties ir perduoti mergaitės L.Stankūnaitei. Vėliau sprendimo vykdymas sustabdytas.

Vėliau byla dėl gyvenamosios vietos nustatymo vėl grįžo į Kėdainių rajono apylinkės teismą. Šiemet sausį teismas nutarė skirti psichologinę ekspertizę mergaitei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius