Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžio teismas kokainą per Lietuvą gabenusiam Nyderlandų piliečiui skyrė griežtą bausmę – 12,5 metų nelaisvės

​Panevėžio apygardos teismo nuosprendžiu pirmadienį Nyderlandų pilietis Sebastianas Leopoldas Maria Spanjaartas pripažintas kaltu organizavęs didelio masto narkotinių medžiagų kokaino kontrabandą ir nuteistas 12 metų šešių mėnesių laisvės atėmimu.
Kokaino kontrabanda
Kokaino kontrabanda / Prokuratūros nuotr.

Valstybinį kaltinimą nagrinėjant bylą teisme palaikiusi Panevėžio apygardos vyriausioji prokurorė Nida Grunskienė kaltinamajam už labai sunkaus nusikaltimo organizavimą prašė paskirti 13 metų laisvės atėmimo bausmę.

Trys šios organizuotos grupės nariai, pasikėsinę kontrabanda gabenti labai didelį kiekį kokaino, Panevėžio apygardos teismo nuosprendžiu prieš keturis mėnesius jau nuteisti 12 ir 11 metų laisvės atėmimo bausmėmis, o vėliau sulaikyto grupės organizatoriaus ikiteisminis tyrimas vyko atskirai.

15min.lt primena, kad Panevėžio apygardos teismo birželio 21 d. nuosprendžiu buvo pripažinti kaltais ir nuteisti: 38 metų olandas Maartenas Sebastianas Spanjaartas neteko laisvės 12 metų, 42 metų Ispanijos pilietis Robinsonas Echeverris Cardona ir 57 metų lietuvis Vytautas Šaltenis – 11 metų.

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroro perduotos nagrinėti teismui bylos duomenimis, šis kaltinamasis buvo sumanęs turistinio autobuso detalėse paslėptą kokainą kontrabanda iš Kiurasao salos išsiųsti į Klaipėdos jūros uostą.

Apie ketinamą įvykdyti stambaus masto nusikaltimą Generalinei prokuratūrai pranešusi Hamburgo prokuratūra paprašė kolegų perimti turistinio autobuso su kokaino kontrabanda kontrolę. Prieš tai autobuse paslėptą skystį, prisodrintą narkotinės medžiagos kokaino, Hamburgo muitinės tarnyba buvo pakeitusi beverčiu tirpalu.

VIDEO: Sulaikyta stambi kokaino siunta

2011 metų rugpjūčio pabaigoje Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai Utenos rajone sulaikė asmenis, susijusius su šia kokaino kontrabanda. Iš užsienio atvykę bendrininkai buvo gavę užduotį išgryninti kokaino miltelius iš daugiau kaip 26 kg šios narkotinės medžiagos prisodrinto 50 kg skysčio.

Baudžiamajame kodekse už labai didelio kiekio narkotinės medžiagos gabenimą numatyta laisvės atėmimo bausmė iki 15 metų, už kontrabandą – iki 10 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius