-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 03 /16:03

Panevėžio teismas leido suimti nužudymu pirmą šių metų dieną įtariamus rokiškėnus

Penktadienį Panevėžio miesto apylinkės teisme prašoma paskirti griežčiausias kardomąsias priemones – suėmimus rokiškėnams, kurie įtariami nužudymu, sveikatos sutrikdymu ir viešosios tvarkos pažeidimu. Bylą tiriantys pareigūnai jau spėjo peržiūrėti su nuožmiu konfliktu susijusį vaizdo įrašą, tačiau konkrečiai, kas iš keturių įtariamųjų už ką yra atsakingas, prokuratūra kol kas nekomentuoja. Teismas leido laikyti įtariamuosius suimtus palyginti trumpai – nuo 7 parų iki mėnesio.
Į teismą vedamas įtariamasis Mykolas Aranauskas
Į teismą vedamas įtariamasis Mykolas Aranauskas. Jį teismas leido laikyti suimtą savaitę. / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Kaip praneša Panevėžio apygardos prokuratūra, sausio pirmosios vakarą Rokiškio mieste tarp dviejų jaunuolių grupių įvykusio konflikto metu buvo sunkiai sužalotas 21 metų rokiškėnas, kuris po operacijos mirė ligoninėje. Dar du jaunuoliai buvo sužaloti.

Penktadienį Panevėžio apylinkės teisme vyksta įtariamųjų suėmimas. Suėmimo terminai bus paskirti keturiems muštynių dalyviams.

Prieš pietų pertrauką į teismą atvestas pirmasis iš sulaikytųjų – dvidešimtmetis Justinas Milaknis.

„Įtarimai pareikšti keturiems įtariamiesiems dėl nužudymo ir dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo. Iš viso yra keturi nukentėjusieji, iš kurių vienas miręs. Pirmasis vaikinas yra sulaikytas, bus sprendžiamas jo suėmimo klausimas. Prašiau jį suimti maksimaliam terminui – trims mėnesiams“, – sakė Panevėžio miesto apygardos prokurorė Sandra Povilonienė.

Į teismą apie 13.30 val. atvesti du įtariamieji Mindaugas Gasiūnas ir Deividas Šinkūnas.

Ričardas Juozainis, Panevėžio miesto apygardos prokuroras, kuris suėmimo prašė trims mėnesiams sakė: „Galiu pasakyti, kad kiekvienas įtariamasis išdėstė savo versiją apie įvykį. Mano įtariamas asmuo taip pat išdėstė savo versiją, bet jokių detalių aš komentuoti negaliu, nes tai yra ikiteisminio įvykio medžiaga. Akivaizdu tai, kad vyko muštynės, o daugiau komentuoti negaliu. Teko peržiūrėti filmuotą medžiagą, bet jos nekomentuosiu. Mus riboja nekaltumo prezumpcija, todėl negaliu daug komentuoti.“

Advokatas: peilį turėjo ne mano klientas

Apie 14 val. į teismą atvestas ir ketvirtasis įtariamasis devyniolikmetis Mykolas Aranauskas. Prokurorai ir ketvirtąjį vaikiną prašė suimti trims mėnesiams. M.Aranausko advokatas Vidmantas Plėdys tvirtina, kad jo ginamasis nekaltas ir tiesiog atsidūrė netinkamoje vietoje, netinkamu metu.

V.Plėdys komentavo: „Mano ginamasis yra studentas. Jis mokosi Vilniaus technologijos ir dizaino kolegijoje, pirmakursis. Jam sausio 6-ą dieną turėjo prasidėti paskaitos. Jam prieš valandą pareikštas įtarimas dėl to, kad jis kartu su kita grupe savo pažįstamų yra įtariamas sužalojęs nepažįstamą asmenį, kuris po sužalojimų mirė. Mano ginamasis nei turėjo, nei matė peilį. Jis apskritai net nedalyvavo tame pirminiame konflikto etape per naujus metus, kai ten kažkas ant kažko užpyko. Jo nebuvo tuo metu. Beje, noriu pabrėžti, kad mano ginamasis buvo visiškai blaivus. Vairavo automobilį. Vežė draugus. M.Aranauskas turi tokią nuostatą, kad išgėręs už vairo nesėda. Ar jis žinojo, kad važiuoja muštis – negaliu komentuoti. Tyrimas išsiaškins, kas iš jų kaltas, nes kiek suprantu tai tik vienas asmuo gali būti kaltas, kuris švaistėsi peiliu. Mano ginamasis to nedarė.“

M.Aranauską Panevėžio apylinkės teismas penktadienio popietę leido laikyti suimtą tik 7 paras.

J.Milakniui ir M.Gasiūnui paskirtas suėmimas 1 mėnesiui.

D.Šinkūnui teismas skyrė 10 parų suėmimo terminą.

Per Naujųjų sutiktuves – užgautos ambicijos

Kaip skelbta anksčiau, ketvirtadienį pareigūnai sulaikė keturis šio konflikto dalyvius. Jauni rokiškėnai, dalyvavę mirtimi pasibaigusiame konflikte, policijai nebuvo žinomi, vieni jų studijuoja, kiti – dirba.

Baudžiamasis kodeksas už nužudymą numato laisvės atėmimo bausmę nuo 7 iki 15 metų, už vieno ar daugiau žmonių sveikatos sutrikdymą – iki penkerių metų, už viešosios tvarkos pažeidimą – iki dvejų metų.

15min.lt primena, kad pažįstami jaunuoliai, keli jų dar ir buvę bendraklasiai, švęsdami Naujųjų sutiktuves, neišvengė ambicijų ir vyriškumo demonstravimo. Pasibaigus šventiniam vakarėliui abi Naujųjų metų naktį konfliktavusios pusės sutarė sausio pirmosios vakarą susitikti ir išsiaiškinti santykius Rokiškyje, netoli paminklo Jakovui Smuškevičiui.

Susitikus žodinė dvikova virto muštynėmis, vėliau vieno jaunuolio rankose atsirado peilis. Smūgiai juo buvo lemtingi: trys jaunuoliai sužaloti, vienas jų naktį po operacijos mirė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius