Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžio žemės ūkio bendrovė už pagrobtas ES lėšas įsigijo 24 vilkikus

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Panevėžio apygardos valdyba kartu su Panevėžio apygardos prokuratūra atskleidė organizuotą grupę, suburtą Panevėžyje registruotos žemės ūkio bendrovės vadovo, kuri, kaip įtariama, pasisavino daugiau nei 1 mln. litų Europos Sąjungos paramos lėšų, skirtų technikai įsigyti. Organizuotos grupės vadovas sulaikytas, jam pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo milijonine suma.
Medininkuose – vilkikų eilės
Asociatyvinė iliustracija: vilkikai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pirminiais tyrimo duomenimis, Panevėžyje registruota žemės ūkio bendrovė su Nacionaline mokėjimų agentūra pagal Lietuvos kaimo plėtros 2007–2013 m. programą „Žemės ūkio produktų perdirbimas ir pridėtinės vertės didinimas“ pasirašė sutartį dėl projekto, kurio vertė siekė 6 milijonus litų.

Pagal šią sutartį žemės ūkio bendrovė įsigijo 24 vilkikus su puspriekabėmis žemės ūkio produkcijai gabenti. Išaiškinta, kad ŽŪB pirmininkas europinėmis lėšomis kompensuojamus vilkikus  nupirko organizavęs fiktyvius viešųjų pirkimų konkursus, kurių laimėtojas buvo jo kontroliuojama įmonė.

Vilkikai ir puspriekabės per tarpininkaujančią bendrovę buvo įsigyti  dirbtinai padidintomis kainomis ir tokiu būdu neteisėtai gauta  1,1 mln. litų Europos Sąjungos paramos lėšų. Atskleista, kad tarpininkė įmonė, pardavusi šią techniką, į valstybės biudžetą nesumokėjo daugiau kaip 600 tūkst. litų mokesčių, o nusikalstamu būdu gautas milijonines sumas legalizavo Europos Sąjungos lėšomis finansuojamuose projektuose.

Atlikus kratas buvo paimti įvairūs reikšmingi dokumentai, tarp jų užsienio įmonių, registruotų lengvatinio apmokestinimo zonose, dokumentai, sąskaitų, esančių užsienio bankuose, internetinio valdymo įrankiai, pasakojama FNTT atstovės Rūtos Andriuškaitės trečiadienį išplatintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius