Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžyje avariją sukėlęs neblaivus kupiškėnas: baudų niekada nemoku, o išgėręs vairuosiu ir toliau

Trečiadienio popietę Panevėžyje į avariją pakliuvo mergina. Jai kelią pastojo neblaivus Kupiškio gyventojas. Automobiliai „Volkswagen Golf“ ir „Volkswagen Passat“ susidūrė Stoties ir S.Kerbedžio gatvių sankryžoje.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Avarija įvyko tuomet, kai „Golf“ vairavusi mergina degant žaliam šviesoforo signalui važiavo tiesiai. Tuo metu iš priekio atvažiavęs „Passat“ suko į kairę ir net neketino praleisti priešpriešine kryptimi važiavusio automobilio.

Transporto priemonėms susidūrus, „Golf“ dviem ratais sustojo ant šaligatvio. Pastarąjį automobilį vairavusi mergina sutiko pildyti eismo įvykio deklaraciją, tačiau tuomet pradėjo aiškėti įtartinos aplinkybės.

„Passat“ vairavęs Kupiškio rajono gyventojas tvirtino, kad vairuotojo pažymėjimą paliko namuose, todėl nežino reikiamų duomenų. Paaiškėjo, kad jam taip pat negalioja automobilio savininko draudimas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje

Kilo abejonių dėl blaivumo

Buvo nuspręsta kviesti policijos pareigūnus. Jiems atvykus paaiškėjo avarijos atomazga. „Passat“ vairavęs vaikinas policijos pareigūnams tvirtino, kad avarija įvyko sugedus automobilio sankabai, tačiau šiems kilo įtarimas, kad vairuotojas gali būti neblaivus.

Vaikinas buvo pakviestas pasitikrinti blaivumą. Alkoholio matuoklis parodė 0,65 promilės alkoholio koncentraciją jo organizme. Tuomet ir paaiškėjo, kad ne tariamai sugedusi automobilio sankaba, o noras sėsti prie vairo išgėrus buvo pagrindinis faktorius, dėl kurio įvyko avarija.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje

Gyrėsi spalvinga vairuotojo biografija

Vos 26 metų vairuotojas nesidrovėjo šalia pareigūnų kartą gurkštelėti alkoholinio koktelio ir netrukus papasakojo apie savo praeitį. Jis prasitarė, kad teisių neturėjo dėl to, kad jos šiuo metu atimtos taip pat už vairavimą esant neblaiviam.

„Dabar penktas kartas, kai mane pagauna neblaivų prie vairo, bet avariją padariau pirmą kartą. Visada vairuoju girtas, baudų jau turiu už 45 tūkstančius litų, bet jų nemoku. Važinėsiu girtas ir toliau. Grįšiu į Kupiškį, prisigersiu, pasiimsiu kitą „Passat“ ir vėl važiuosiu į Panevėžį. Važinėjau girtas ir važinėsiu“, – savo „pasiekimais“ gyrėsi vaikinas.

VIDEO: Neblaivus vairuotojas Panevėžyje sukėlė avariją

Kartu važiavęs automobilio savininkas – dar girtesnis

Automobilis, kurį sudaužė neblaivus jaunuolis, priklausė gerokai vyresniam ekipažo nariui. Pats automobilio savininkas buvo akivaizdžiai neblaivus, sunkiai orientavosi aplinkoje ir nerišliai kalbėjo.

Kaip teigė vyriausias ekipažo narys, jis, vairuotojas ir mergina, kuri taip pat važiavo automobilyje, Kupiškyje girtavo, o pritrūkę pinigų nusprendė važiuoti į Panevėžį. Čia jie žadėjo papildyti pingines ir grįžę į Kupiškį toliau tęsti lėbavimą.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje

Neblaivaus ekipažo „Passat“ į saugomą aikštelę išvežti atvyko techninės pagalbos automobilis, tačiau sudaužytos transporto priemonės savininkas kategoriškai teigė, kad automobilio niekur vežti nereikia. Anot vyro, šiuo metu į avarijos vietą jau važiuoja kažkoks asmuo, nupirksiantis sudaužytą „Passat“.

Vyrui šis planas neišdegė. Automobilis buvo nuvežtas į saugomą aikštelę, o ekipažas su visa savo manta, kartu su pareigūnais keliavo į policijos komisariatą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius