-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 12 14 /19:43

Panevėžyje dėl įkaušusio asmens pranešimo evakuotas bendrabutis

Trečiadienį vakare Panevėžyje ant kojų sukeltos specialiosios tarnybos dėl pranešimo apie sprogmenį Savitiškio gatvėje esančiame bendrabutyje.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Papildyta 19.43 val.

Sulaikytas įtariamasis

Policija įvykio vietoje sulaikė apie sprogmenį pranešusį vyrą. 15min žiniomis, jam nustatytas vidutinis girtumas. Neatmetama galimybė, kad skambinęs asmuo turi ir psichikos sutrikimų.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Raimondas Imbrasas

Specialiosios tarnybos į pranešimą sureagavo rimtai, todėl nedelsiant surengta evakuacija, kurios metu bendrabutį paliko apie 40 žmonių.

„Atvykome, radome policijos ekipažus. Policija evakavo iš keturių aukštų žmones. Aptvėrėme dalį teritorijos. Kiek supratome iš policijos veiksmų, asmuo yra sulaikytas.

lauksime policijos nurodymų, ar bus ieškoma sprogmens ar žmogus pasakys, kad pajuokavo“, – sakė ugniagesių operacijų vadovas Raimondas Imbrasas.

Kai kurie iš evakuotų žmonių sėdo į kieme stovėjusius savo automobilius ir ten šildėsi, kiti patraukė pas greta gyvenančius draugus ar laiką nusprendė praleisti netoli esančiame prekybos centre.

Medikams ir pareigūnams taip pat teko iš bendrabučio išnešti ir neįgalų vaikiną, kuris buvo įkeltas į medikų automobilį ir kriminalo atomazgos laukė jame.

VIDEO: Daugiabučio evakuacija Panevėžyje

Įvykio vietoje pasilikę gyventojai neslėpė pykčio dėl to, jog dėl veikiausiai melagingo skambučio jiems tenka stovėti šaltyje.

Nebaigiau kotletų kepti.

„Grįžau po darbo, gaminau vakarienę ir staiga buvo liepta išeiti. Su vyru pasiėmėme striukes ir išėjome. Neaišku, kada galėsim sugrįžti į butą. Nebaigiau kotletų kepti“, – sakė neprisistačiusi daugiabučio gyventoja.

Įvedus planą „Skydas“ įvykio vietoje liko visos tarnybos. Laukiama sprogmenų specialistų, kurie turės patikrinti visą daugiabutį. Jei paaiškės, kad pranešimas melagingas, pranešėjui teks atlyginti nuostolius dėl tarnybų sugaišinimo ir sumokėti baudą.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje

Pranešė apie sprogmenį

Kaip 15min informavo policija, trečiadienį, 17 val. 38 min., Panevėžyje, Savitiškio g., pranešta apie sprogimo pavojų.

Bendrojo pagalbos centro operatoriui pranešėjas pasirodė neblaivus, tačiau į jo grasinimą susprogdinti namą teko atkreipti tarnybų dėmesį.

Dėl įkaušusio vyro skambučio ant kojų buvo sukeltos specialiosios tarnybos, kurios iš penkių aukštų bendrabučio evakuoja gyventojus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius