-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžyje demaskuota stambiausia šešėlinės ekonomikos verslo grupė

Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorai kartu su Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnais atskleidė mieste organizuotai veikusią šešėlinės ekonomikos verslo grupę, kuri stambiu mastu neteisėtai vertėsi ūkine, komercine veikla siekdama pasipelnyti nusikalstamu būdu.
Antrankiai
Antrankiai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Įtariama, kad ši grupė iš nelegalios ūkinės, komercinės veiklos 2008-2011 metais galėjo gauti apie keturis milijonus litų neteisėtų pajamų.

„Tai stambiausias, pastaruoju metu Panevėžyje atskleistas, neteisėto vertimosi ūkine komercine veikla faktas. Dabar tyrėjų ir prokurorų uždavinys yra šio sudėtingo ikiteisminio tyrimo metu atsakingai ir kruopščiai surinkti įrodymus, nustatyti visus kaltus asmenis ir ne tik perduoti juos teismui, bet ir pasiekti, kad visas jų ir artimiems giminaičiams perleistas nusikalstamu būdu gautas turtas būtų konfiskuotas. Kova su nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimu ir neteisėtu praturtėjimu šiuo metu yra vienas iš prioritetinių prokuratūros veiklos uždavinių“, – teigia Panevėžio apygardos vyriausiasis prokuroras Justinas Pupka.

Šiuo metu įtarimai pareikšti septyniems panevėžiečiams, tarp jų penkiems asmenims–  dėl to, kad nemokėdami mokesčių valstybei ir netvarkydami buhalterinės apskaitos versliškai ir stambiu mastu neteisėtai prekiavo automobilių dalimis ir aparatūra.

Trys įtariamieji suimti, keturiems įtariamiesiems paskirtos kitos kardomosios priemonės.
Prabangiuose automobiliuose naudojama vaizdo, garso ir navigacine technika buvo prekiaujama naudojantis viena internetine prekybos sistema.

Įtariama, kad ši technika galėjo būti parduodama mūsų šalies ir kitų užsienio valstybių, tarp jų – Kinijos, Taivanio, Prancūzijos, Vokietijos, Graikijos įmonėms ir asmenims.

Pareigūnai kratų metu pas įtariamuosius asmenis rado įvairios automobilinės technikos, neteisėtai laikomą šaunamąjį ginklą, suklastotų asmens tapatybės kortelių ir kitų dokumentų.
Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad įtariamieji savo ir artimų giminaičių vardu turi didelės vertės nekilnojamo turto.

Įstatymų numatyta tvarka laikinai apribotos nuosavybės teisės į šį turtą.

Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorai, kartu su Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnais atskleidę šešėlinės ekonomikos verslo grupę, kuri stambiu mastu neteisėtai vertėsi ūkine, komercine veikla siekdama pasipelnyti nusikalstamu būdu, toliau tiria nusikaltimus ekonomikai ir verslo tvarkai.

Šiuo metu Panevėžio apygardos prokuratūros Sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus prokurorai vadovauja, organizuoja ir kontroliuoja dešimt Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnų atliekamų ikiteisminių tyrimų, kurie yra susiję su šešėlinės ekonomikos verslu, siekimu praturtėti nusikalstamu būdu, legalizuoti nusikalstamu būdu įgytą turtą, pinigus ir kitomis nusikalstamomis veikomis, darančiomis didelę žalą valstybės ekonomikai, žmonių socialinėms sąlygoms ir jų pragyvenimo lygiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius