Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžyje girtas vairuotojas supyko ant dar girtesnio keleivio todėl, kad šis griebė už vairo

Šeštadienio naktį Panevėžio policijos pareigūnai sulaikė neblaivų vairuotoją. Vyrui nustatytas vidutinis girtumas.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Girtą vairuotoją padėjo išaiškinti neabejingas panevėžietis, kuris pastebėjo gatve keistai važiuojantį „Citroen Berlingo“. Pranešėjui kilo įtarimas, kad transporto priemonę vairuoja neblaivus asmuo, nes automobilis gatve važiavo daužydamasis į bortus.

Panevėžiečio įtarimai dar labiau sustiprėjo tuomet, kai „Citroen Berlingo“ ekipažas sustojo degalinėje. Čia iš automobilio išlipo du vyrai, kurie atrodė akivaizdžiai apgirtę. Netrukus automobilis vėl pajudėjo. Iš paskos važiavęs vairuotojas apie įtarimus pranešė pareigūnams.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje

Policija reagavo žaibiškai – girtas vairuotojas nuo degalinės nuvažiavo vos kilometrą ir buvo sulaikytas. Tiesa, policijos pareigūnams keleivį ir vairuotoją teko išskirti, mat jie gerokai susipyko.

Vairuotojas ėmė plūsti keleivį, kad šis kaltas dėl sulaikymo, nes keletą kartų griebė už vairo. Keleivis vairuotojui atsakė keiksmažodžiu lavina, tad abu neblaivius asmenis pareigūnams teko uždaryti į atskirus tarnybinius automobilius.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje

Policijos pareigūnai alkoholio matuokliu vairuotojui nustatė vidutinį, 2,04 promilės girtumą.

Vyras buvo nugabentas į ligoninę kraujo tyrimams atlikti ir vėliau sulaikytas dviem paroms. Jam gresia baudžiamoji byla.

Paaiškėjo, kad šalia vairuotojo sėdėjęs asmuo – automobilio savininkas, tad be protokolo neliko ir jis. Jo laukia atsakomybė už tai, kad perdavė transporto priemonę vairuoti girtam asmeniui. Keleivis taip pat išvežtas į komisariatą.

Pažeidimo padarymo priemone tapęs „Citroen Berlingo“ nugabentas į policijos sulaikytų automobilių saugojimo aikštelę. Teismas transporto priemonę gali konfiskuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius