Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžyje nuteista neteisėtas statybas toleravusi valdininkė

Antradienį Panevėžio apygardos teismas apeliacine tvarka išnagrinėjo baudžiamąją bylą ir paskelbė nuosprendį Kauno apskrities viršininko administracijos Teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros skyriaus Kėdainių rajono vyriausiajai specialistei D.C.
Teismo salė
Teismo salė

Kaip informuoja Specialiųjų tyrimų tarnyba, valstybės tarnautoja pripažinta kalta dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir dokumentų suklastojimo. D.C. atimta teisė dirbti valstybės tarnyboje 3 metams ir 2 mėnesiams bei paskirta 2 tūkst. 875 Lt bauda.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnai, bendradarbiaudami su STT Kauno valdybos pareigūnais. Pareigūnai nustatė, kad valstybės tarnautoja, kuri, vykdydama tarnybines pareigas, turėjo kontroliuoti, kad statybos vyktų pagal statinių projektus ir galiojančius statybos normatyvinius dokumentus, suderindama ar priimdama atliktus teritorijų planavimo ir statybos darbus sistemingai ignoravo nustatytus statybos valstybinės priežiūros reikalavimų pažeidimus.

Dėl to buvo įteisintos savavališkos statybos bei nuslėpti teisės aktų pažeidimai, susiję su statinių projektavimu, statyba bei naudojimu. Atliekant ikiteisminį tyrimą buvo atskleista 17 nusikalstamų veikų.

Ikiteisminį tyrimą kontroliavo ir jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius