-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžyje nuteistas greituosius kreditus draugo vardu paėmęs jaunuolis

Trečiadienį Panevėžio apylinkės prokuroro Giedriaus Jasulaičio perduotą baudžiamąją bylą baigęs nagrinėti teismas mieste gyvenantį 24 metų biržietį M.J. pripažino kaltu dėl kreditinio sukčiavimo, neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės bei jos duomenų panaudojimo ir nuteisė šešių mėnesių laisvės atėmimu, bausmės vykdymas atidėtas vieneriems metams.
Teisingumo svarstyklės
Teisingumo svarstyklės / Photos com. nuotr.

Panevėžio apygardos prokuratūra praneša, kad nuteistasis įpareigotas per pirmus tris bausmės vykdymo mėnesius būti namuose nuo 22 val. iki 6 val., jeigu tai nesusiję su darbu ar mokymusi, taip pat visą bausmės atidėjimo laiką be institucijos, prižiūrinčios bausmės vykdymo atidėjimą, sutikimo neišvykti iš gyvenamosios vietos ilgiau kaip 7 dienoms.

Panevėžyje M.J., pasinaudojęs svetima banko mokėjimo kortele ir kito asmens internetinės bankininkystės duomenimis,  prisijungė prie dviejų kreditinių bendrovių internetinių svetainių ir užpildė paraiškas kreditams gauti. Pažįstamo jaunuolio vardu gautus du – 750 ir 200 litų kreditus pasiėmė sau. Pareigūnams aiškino, kad tikėjosi kada nors tuos pinigus grąžinti nukentėjusiajam, tačiau to nepadarė, įmokų nemokėjo.

Valstybinį kaltinimą nagrinėjant bylą teisme palaikęs prokuroras Giedrius Jasulaitis teigia, kad sukčiavimais kaltinamas jaunuolis, neteisėtai pasinaudojęs draugo jam patikėtais elektroninės mokėjimo priemonės naudotojo tapatybės patvirtinimo priemonių duomenis, apgaule inicijavo finansines operacijas ir padarė nusikalstamas veikas, kurių požymiai numatyti Baudžiamojo kodekso straipsniuose dėl kreditinio sukčiavimo, neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimo, todėl sulaukė baudžiamosios atsakomybės.

Už apgaule gautą kreditą baudžiama bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų, už neteisėtą elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimą – bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius