Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžyje nuteistas vyriškis, peiliu sužalojęs savo dukters sugyventinį

Panevėžio apygardos teismas už sunkų sveikatos sutrikdymą nuteisė Kupiškio rajono gyventoją V.L. laisvės atėmimu dvejiems metams ir šešiems mėnesiams. Bausmę skyrė atlikti pataisos namuose.
Teismo salė
Teismo salė

Kaip informuoja Panevėžio apygardos teismas, praėjusių metų rugsėjo mėnesį V.L. buitinio kivirčo metu sunkiai sužalojo savo dukters sugyventinį, po to, kai pastarasis neleido apsvaigusiam nuo alkoholio kaltinamajam taisyti dingusios elektros gedimo. Dukters sugyventiniui papriekaištavus, kad V.L. rūko kambaryje ir tempiant už sprando jį lauk, kaltinamasis griebė ant stalo gulėjusį peilį ir dūrė juo vieną kartą nukentėjusiajam į pilvą. Teismo medicinos specialistas nukentėjusiajam padarytą kiauryminį pilvo sienos sužalojimą įvertino kaip pavojingą gyvybei.

Kaltinamasis V.L. savo kaltę pripažino visiškai ir apgailestavo dėl padaryto nusikaltimo.

Nukentėjusysis prašė teismo nebausti kaltinamojo V.L., su kuriuo jis susitaikė ir kuriam pretenzijų neturi, tačiau teismas atmetė šį nukentėjusiojo prašymą, motyvuodamas tuo, kad atleidimas nuo baudžiamosios atsakomybės, kai kaltininkas ir nukentėjęs asmuo susitaiko pagal BK 38 str., netaikomas, kai kaltininkas padaro sunkų nusikaltimą.

Skirdamas bausmę kaltinamajam teismas konstatavo, kad V.L. padarė sunkų tyčinį, baigtą nusikaltimą, kuriuo kėsinosi į žmogaus sveikatą, ir kartu nurodė, kad, nors nusikaltimas  kvalifikuojamas kaip sunkus, tačiau po išgydymo nukentėjusiojo sveikatai rimtesnių pasekmių neliko.

Atsižvelgęs į kaltinamojo atsakomybę lengvinančią ir sunkinančią aplinkybes, į tai, kad kaltinamasis nukentėjusiojo atsiprašė, o šis jam atleido ir bausmės kaltinamajam nesiekė, taip pat į tai, kad V.L. teisiamas pirmą kartą, kad padarytas nusikaltimas yra labiau atsitiktinio pobūdžio, be to, dar į tai, kad kaltinamasis yra neįgalus dėl išeminės širdies ligos, teismas sprendė, kad kaltinamajam skirtina bausmė, artima sankcijos minimumui.

Teismo sprendimu kaltinamasis V.L. taip pat privalės atlyginti Valstybinei ligonių kasai 1318,30 Lt nukentėjusiojo gydymo išlaidų.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už sunkų sveikatos sutrikdymą numato laisvės atėmimo bausmę iki dešimties metų.

Šis Panevėžio apygardos teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius