-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 23 /2020 06 06

Panevėžyje nutrauktas ikiteisminis tyrimas vairavimu išgėrus įtartam asmeniui – kaltė neįrodyta

Pirmadienio vakarą Panevėžio policija skubėjo į prekybos centro „Maxima“ aikštelę. Pranešta, kad čia prie įėjimo pastatytas „Audi“, kurio vairuotojas galimai neblaivus.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Papildyta 01:50

Ikiteisminį tyrimą nutraukė

Su 15min redakcija susisiekęs asmuo, kuris buvo kaltinamas vairavimu išgėrus, informavo, kad ikiteisminis tyrimas jo atžvilgiu yra nutrauktas. Vyras pateikė tai pagrindžiančius dokumentus, kuriuose nurodyti prokuroro Gražvydo Kazlausko išdėstyti motyvai.

Juose teigiama, kad pats vairavimo faktas esant išgėrus užfiksuotas nebuvo, asmuo nebuvo sustabdytas vairuojantis transporto priemonę, kitų neginčijamų duomenų, kad jis į prekybos centrą atvyko jau būdamas neblaivus nėra, todėl asmuo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn.

Priėmus tokį sprendimą asmeniui grąžintas ir įvykio metu techninės pagalbos sunkvežimiu į policijos sulaikytų transporto priemonių aikštelę nugabentas „Audi 80“.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Įvykio vietoje

Veiksmas prie prekybos centro

Apie galimai neblaivų vairuotoją policijai pranešė kitas asmuo, atvykęs į prekybos centrą „Maxima“. Jis nurodė, kad įtartinas „Audi“ vairuotojas sustojo ne parkavimo vietoje, o ten, kur vyksta automobilių judėjimas.

Atvykę policijos pareigūnai prie automobilio vairo rado sėdintį vyrą, kuris prisipažino, jog neturi teisės vairuoti. Alkoholio matuokliu jam buvo nustatytas vidutinis, 2,08 promilės girtumas.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Įvykio vietoje

Tiesa, asmuo neigė vairavęs girtas ir tikino, kad atvažiavo čia blaivus, parduotuvėje nusipirko alkoholio ir tik tuomet išgėrė. Po to niekur nevažiavo, o tuomet prie jo sustojo policijos pareigūnai.

Įvykio aplinkybių tyrimą pradėjo policija. „Audi“ išgabentas į policijos sulaikytų transporto priemonių saugojimo aikštelę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius