-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžyje senolę apiplėšė recidyvistu pripažintas Saulius Morkvėnas

94-erių senolę apiplėšęs vyras į nusikaltimą įtraukė ir 16-metį, jam grasino, slėpė pėdsakus, savo tapatybę, bet buvo sulaikytas. Brutalaus elgesio su senole sukrėstas 16-metis į policiją atėjo pats.
Saulius Morkvėnas
Saulius Morkvėnas / Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato nuotr.

Balandžio 11 d., penktadienį, į Panevėžio apskrities policijos komisariatą (toliau – Panevėžio aps. VPK) kreipėsi 94-erių panevėžietė, gyvenanti Klaipėdos g., kad 1 val. nakties į jos namus, išdaužę langą, įsibrovė du vyriškiai. 

Moteriai pasakius, kad aukso ji neturi, vyras reikalavo pinigų, grasino nužudyti. 

Vyresnysis pargriovė senolę ant grindų, reikalavo aukso. Moteriai pasakius, kad aukso ji neturi, vyras reikalavo pinigų, grasino nužudyti.

Senolė parodė, kur yra pinigai, – 400 Lt. Pasiėmę pinigus, vyrai išėjo.

Atsigavusi, senolė apie užpuolimą pranešė dukrai, vėliau – policijai. 

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, tyrimą pagreitino netikėta žinia – į Policijos komisariatą atėjo 16-metis panevėžietis ir prisipažino naktį dalyvavęs apiplėšime. Paauglys papasakojo, kad mieste susipažino su vyriškiu, kuris pasiūlė užsidirbti pinigų. Pasiūlymas užsidirbti vaikinuką sudomino. Mamai dirbant naktinėje pamainoje, jis išėjo iš namų ir susitiko su nauju pažįstamu, kurio nei vardo, nei pavardės nežinojo. Ką reikės daryti, vaikinukui vyras nesakė. Panevėžio aps. VPK pradėtas ikiteisminis. Nusikaltimo tyrimą pradėję Panevėžio aps. VPK Nusikaltimų tyrimo biuro Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai duomenų apie įtariamuosius turėjo mažai. 

Po nusikaltimo vyras 16-metį parsivedė namo, davė 100 litų, liepė tylėti, grasino užmušti.

Anksčiau teistas 16-metis, kuriam teistumas dar neišnykęs, suvokęs, kad dalyvavo plėšime, išsigando ir atėjo į policiją.

Vaikinukas matė, kaip vyras surinko nusikaltimo įrankius – laužtuvą, striukes, batus, pirštines. Juos vyras paslėpė konteineriuose prie daugiabučio namo.

Anksčiau teistas 16-metis, kuriam teistumas dar neišnykęs, suvokęs, kad dalyvavo plėšime, išsigando ir atėjo į policiją.

Balandžio 11-osios popietę pareigūnai prie daugiabučių, jų prieigose, šiukšlių konteineriuose ieškojo nusikaltimo įrankių. Tikrindami šiukšlių konteinerius trijuose iš jų rado paslėptus nusikaltimo įrankius.

Nustatyta, kad šios nusikalstamos veikos padarymu įtariamas recidyvistu pripažintas anksčiau 14 kartų už sunkius nusikaltimus teistas Saulius Morkvėnas, g. 1968 m.

Pareigūnai sutiko vyrą išeinantį iš namų. Bandydamas išvengti sulaikymo, jis prisistatė svetimu vardu ir pavarde. Pareigūnų apgauti jam nepavyko.

Balandžio 13 d. Panevėžio miesto apylinkės teismas įtariamajam skyrė kardomąją priemonę – suėmimą 3 mėn.

Manoma, kad įtariamasis Saulius Morkvėnas galėjo padaryti ir daugiau analogiškų nusikaltimų, ir prašoma panevėžiečių, tapusių plėšimo aukomis, atpažinusius užpuoliką, darbo valandomis atvykti į Panevėžio aps. VPK Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus 103 arba 111 kabinetus Panevėžyje, Tulpių g. 60, arba paskambinti tel.: (8 45) 503 068, 503 213.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius