-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžyje senolį į reanimaciją pasiuntę plėšikai jau tupi, laukdami atpildo

Panevėžyje garbaus amžiaus senolį sumušę ir apiplėšę vyrai – už grotų.
Policijos šunų mokymai
Asociatyvinė iliustracija: Panevėžio kriminalistai greitai susekė visus tris įtariamuosius. / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Panevėžio apskrities policija po intensyvaus tyrimo išaiškino ir sulaikė senyvo amžiaus vyro užpuolikus.

Balandžio 5 d. apie 19 val. Panevėžyje, Marijonų g. gyvenantis 85-erių vyras išgirdo durų skambutį ir nieko bloga nesitikėdamas atvėrė duris nelauktiems svečiams. Vos senoliui pravėrus duris, į jo namus įsibrovė du nepažįstami vyrai ir puolė jį mušti. Sužaloję ir taip menkai galėjusį pasipriešinti garbaus amžiaus vyrą, įsibrovėliai apieškojo butą ir paėmė mobilųjį telefoną „Nokia“ bei 20 eurų.

40 eurų nuostolį patyręs senolis dėl kraujo išsiliejimo į smegenis ir veido sumušimo buvo paguldytas į Respublikinės Panevėžio ligoninės Intensyvios terapijos skyrių.

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 180 str. („Plėšimas“). Išanalizavę įvykio vietoje surinktus įrodymus, pareigūnai nustatė ir sulaikė tris įtariamuosius – R.G. (gim. 1969 m.), M.C. (gim. 1990 m.) ir E.K. (gim. 1970 m.).

Visi trys panevėžiečiai policijai žinomi dėl anksčiau padarytų nusikalstamų veikų – vagysčių, plėšimų, sukčiavimų.

Balandžio 12 d. Panevėžio apylinkės teismas įtariamiesiems skyrė kardomąsias priemones: E.K. ir M.C. – suėmimą 1 mėnesiui, R.G. – namų areštą ir įpareigojimą periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kuris apiplėšė įsibrovęs į patalpą arba panaudojęs nešaunamąjį ginklą, peilį ar kitą specialiai žmogui sužaloti pritaikytą daiktą, baudžiamas laisvės atėmimu iki septynerių metų, pabrėžiama Panevėžio apskrities VPK atstovų trečiadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius