Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 08 /12:12

Panevėžyje šešiolikmetis kaltinamas nužudęs dvidešimtmetį

Trečiadienį Panevėžio apygardos teismas pradėjo nagrinėti bylą, kurioje tuomet dar penkiolikmetis jaunuolis įtariamas Panevėžio rajone Tiltagalių kaime konflikto metu peiliu sunkiai sužalojęs Geležių kaime gyvenusį 20 metų vaikiną. Vežamas į ligoninę jaunuolis mirė.
Nepilnamečio teismas
Nepilnamečio teismas / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Trečiadienį į Panevėžio apygardos teisme vykstantį posėdį susirinko gausus būrys pernai pavasarį nužudyto vaikino draugų. Tarp jų ir aukos nepilnametė mergina.

Į posėdį atvyko nužudytojo motina, kuri prieš prasidedant bylos nagrinėjimui 15min.lt žurnalistui teigė, jog siekia tik teisingumo.

Anot moters, jos sūnus buvo darbštus ir nelinkęs į konfliktus.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Nepilnamečio teismas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Sūnaus netekusi motina

„Aš žodžių neturiu, nes tas sūnus buvo lyg saulutė. Aš iki šiol negaliu atsigauti, kad mano vaikas neužaugo. Jis buvo labai darbštus, nuo vienuolikos, nuo dešimties metų.

Skaičiau teismo ekspertizę. Ar dūris, ar pjautinė žaizda buvo padaryta? Kai mes ryte atvažiavome uždegti žvakutės – visas kelias buvo pilnas kraujo. Kodėl nedūrė į koją, į nugarą? Kodėl į kaklą? Ar jo prigimtis tokia baisi? Jam tik penkiolika metų buvo. Visi sukrėsti. Kaime žmonės sakė, kad jei būtų jį suradę anksčiau, nei policija, būtų padarę savo teismą. Tikiuosi teisingumo, kad viskas bus pagal įstatymus. Jokie pinigai neatstos man vaiko“, – jaudinosi nužudytojo motina Jūratė Vaišienė.

Nužudytojo draugės motina sakė, kad jauna pora buvo sulaukusi grasinimų iš penkiolikmečio.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Nepilnamečio teismas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Nužudyto vaikino draugės mama

„Geras jis vaikas buvo. Draugavo su mano dukra, o tas penkiolikmetis jiems abiem pradėjo grasinti, siuntinėjo žinutes su pasiūlymais pirkti karstus“, – sakė Laima Tiknienė.

Už nužudymą baudžiama laisvės atėmimu nuo 7 iki 15 metų, tačiau didžiausia laisvės atėmimo bausmė, numatyta nepilnamečiui, yra 10 metų.

Papildyta:

Per pietų pertrauką kaltinamojo advokatas Arvydas Penelis sakė, kad jo ginamasis pripažįsta, kad smogė peiliu, tačiau neigė norėjęs nužudyti dvidešimtmetį. Anot advokato, šešiolikmetis jaunuolį nužudė netyčia.

Advokatas pripažįsta, kad jo ginamasis bausmės veikiausiai neišvengs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius