Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžyje sudegė automobilis, kuriame ketverius metus gyveno vienišas vyras

Baigiantis antrajai Kalėdų dienai Panevėžio specialiosios tarnybos skubėjo į gaisrą. Bendruoju pagalbos telefonu pranešta, kad miesto pakraštyje, J.Janonio gatvės pabaigoje liepsnoja automobilis. Ugniagesiai šalia automobilio rado ir transporto priemonės savininką.
Automobilio gaisras Panevėžyje
Automobilio gaisras Panevėžyje / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Gaisro metu „Fiat Scudo“ sudegė visiškai. Jo savininkas dar bandė transporto priemonę gesinti automobilyje buvusiu gesintuvu, tačiau nesėkmingai. Pamatęs, kad ugnies jis nesuvaldys, vyras tiesiog stebėjo degantį turtą.

Bandydamas gesinti automobilį vyras nesmarkiai apdegė plaštakas, tačiau medikų pagalbos atsisakė ir į ligoninę nevyko. Vairuotojas liko prie sudegusios transporto priemonės.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Automobilio gaisras Panevėžyje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Automobilio gaisras Panevėžyje

Policininkai tikino, kad dar gerokai prieš gaisrą važiuodami J.Janonio gatve šį automobilį pastebėjo, tačiau tvarkingai stovinti transporto priemonė jiems įtarimų nesukėlė.

Automobilyje gyveno ketverius metus

Atrodytų, kad Lietuvoje automobiliai liepsnoja ne taip jau retai, tačiau ši nelaimė kiek kitokia. 56-erių Vytautas prasitarė, kad automobilis jam buvo tapęs namais. Transporto priemone vyras ne tik važinėjo, bet ir joje miegojo bei gamino maistą.

Apie tai liudijo ir po gaisro likusios čiužinio spyruoklės bei ugniagesių iš automobilio ištrauktas buitinių dujų balionas.

Pusamžis vyras tvirtino, kad automobilyje gyvena nuo tada, kai prieš ketverius metus susipyko bei išsiskyrė su žmona ir neteko pastogės. Kaip sakė panevėžietis, tuomet jo namais tapo automobilis. Vyras teigė, kad automobilyje nakvodavo sustojęs atokesnėse gatvėse arba prekybos centrų aikštelėse.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Automobilio gaisras Panevėžyje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Automobilio gaisras Panevėžyje

„Miegodavau mašinoje, „Babilono“ aikštelėje arba kur nors nuošaliau. Ir arbatinuką turėjau, ir maistą gaminau. Dabar irgi sustojau nakčiai, palikau užvestą automobilio variklį, nes naktį jau šalta miegoti, o prabudau nuo dūmų ir keistų garsų. Gaisras prasidėjo kažkur automobilio priekyje, net nežinau nuo ko.  Štai ir batą vieną pamečiau, viduje liko, sudegė“, – sakė be pastogės likęs Vytautas.

Net ir likęs be pastogės nestokojo optimizmo

Išvažiavus specialiosioms tarnyboms vairuotojas taip ir liko stovėti pusiau basas prie automobilio degėsių. Tačiau net ir tada iš pažiūros kiek neblaivus vyras neprarado optimizmo ir tikino, kad jau kitą dieną ieškos automobilio, o sudegusį nugabens į metalo laužo supirktuvę.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Automobilio gaisras Panevėžyje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Automobilio gaisras Panevėžyje

„Klausiate, ar grįšiu pas moterį? Ne, tikrai negrįšiu. Gal pas brolį prisiglausiu nakčiai ar kur kitur, o rytoj reikės šituos degėsius priduoti į metalo supirktuvę. Esu dirbantis, gyvenu ne iš pašalpos, todėl turiu šiek tiek santaupų, nusipirksiu kokį automobiliuką ir toliau gyvensiu jame. Atsiprašau, kad tiek tarnybų čia sugaišinau“, – emocingai kalbėjo panevėžietis Vytautas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius