Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 30 /16:07

Panevėžyje vilkikas įriedėjo į stotelę, nukentėjo vaikai: prispaustąjį teko vaduoti

Ketvirtadienį Panevėžyje į viešojo transporto stotelę įvažiavo krovininis automobilis, nukentėjo du vaikai. Vienas jų buvo likęs prispaustas, skubiai prireikė ugniagesių ir jų turimos hidraulinės įrangos. Pirminė versija: sunkiasvorė transporto priemonė į stotelę atriedėjo be vairuotojo.
Panevėžyje vilkikas rėžėsi į stotelę
Avarijos vietoje / JP.lt nuotr.

Kaip skelbė Bendrasis pagalbos centras, 14.52 val. pranešta, kad šalia Beržų ir J. Basanavičiaus gatvių sankryžos krovininis automobilis įvažiavo į viešojo transporto stotelę.

Pirminiais duomenimis, MAN vilkiko su puspriekabe sukeltoje avarijoje sužaloti du vaikai, vienas iš jų prispaustas.

Įvykio vietoje dirbo policija, greitoji, ugniagesiai.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Edita Zdanevičienė BNS sakė, jog įvykio vietoje dirbantys ugniagesiai gelbėtojai vieną nukentėjusįjį vadavo su hidrauline įranga.

Įvykio vietoje dirbę ugniagesiai gelbėtojai vieną nukentėjusįjį išvadavo tik su hidrauline įranga.

Nei ugniagesių atstovė, nei Panevėžio apskrities policijos atstovas Tadas Martinaitis kol kas neturėjo duomenų apie nukentėjusiųjų būklę.

Facebook gr./Avarijos vietoje
Facebook gr./Avarijos vietoje

Policijos atstovas kiek vėliau patvirtino, kad abu vaikai perduoti medikams ir išvežti į ligoninę. Pirminiais duomenimis, berniukas, kurio vaduoti iš po vilkiko ir nuolaužų neprireikė, itin rimtų sužalojimų išvengė. Prispaustasis paauglys (13-14 metų) galėjo nukentėti rimčiau.

Pasak vieno liudininko, panašu, jog vilkikas su puspriekabe tiesiog atriedėjo į stotelę. Anot 15min skaitytojo, sunkvežimio vairuotojas buvo sustojęs iškrauti prekių, tačiau tikriausiai pamiršo įjungti stovėjimo stabdį, tad krovininis automobilis iš lėto nudardėjo nuokalne į autobusų stotelę.

Šalia esančios Panevėžio „Žemynos“ progimnazijos direktorius Vidmantas Vilutis leidiniui „Sekundė“ teigė neturintis informacijos apie sužalotus vaikus, tačiau spėjo, kad nukentėjusieji – jų mokyklos auklėtiniai. „Nenoriu kol kas nieko sakyti, kol neturime oficialios informacijos, bet iš aprangos sprendžiame, kad čia mūsų vyresniųjų klasių mokyklos vaikai.“

Teigiama, kad abu nepilnamečiai išvežti į Respublikinės Panevėžio ligoninės Priėmimo ir skubiosios pagalbos skyrių.

Avarijos epizodas nufilmuotas degalinėje stovėjusio automobilio vaizdo registratoriumi.

Beje, netrukus po incidento vilkiko vairuotojas pėsčiomis atėjo į avarijos vietą. Pareigūnai nedelsdami patikrino 61 metų vyriškio blaivumą, alkoholio matuoklis rodė tik nulius.

VIDEO: Panevėžyje nufilmuota, kaip nuokalne atriedėjęs vilkikas sumaitoja stotelę

Panevėžio VPK įvykį fiksavo taip: 2021-09-30 apie 14.52 val. Panevėžyje, J.Basanavičiaus g., sunkvežimio MAN vairuotojas (gim. 1960 m.) gatvėje, prie įvažiavimo į įmonės teritoriją, pirmojoje eismo juostoje, paliko be priežiūros stovintį sunkvežimį, kuris laisva eiga įvažiavo į kitoje gatvės pusėje esančią autobusų stotelę. Eismo įvykio metu sužaloti stotelėje buvę du mažamečiai vaikai (abu gimę 2008 m.), kurie perduoti medikams.

Iš Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenų bazės:

Panevėžio m., Beržų g. – Jono Basanavičiaus g. 16.03 val. gautas pranešimas, kad į stotelę įvažiavo sunkvežimis, prispaustas vaikas. Atvykus PGP, vilkikas MAN buvo nuriedėjęs nuo kalniuko ir įvažiavęs į autobusų stotelę.

Vienas vaikas aptiktas prispaustas po vilkiko važiuokle, kitas – nublokštas už maždaug 10 metrų.

Panaudojus hidraulinę įrangą, berniukas išlaisvintas ir perduotas medikams. Nukentėjo du vaikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius